Stále více lidí se rozchází pomocí textové zprávy

Stále více lidí se rozchází pomocí textové zprávy

Každý sedmý obyvatel ostrovního království se přiznává k tomu, že už dostal či dostala kopačky nikoli osobně, ale pouhou zprávou SMS. Sdílí tak osud s bývalým manželem Britney Spearsové, Kevinem Federlinem.

Ač by se nám takový rozchod na dálku mohl zdát poněkud zbabělý, přece jen to není tak kruté, jako když s vámi váš milovaný či milovaná prostě přestane komunikovat.

Tuto zkušenost mají čtyři procenta Britů. "Většina z nás každý den posílá dost e-mailů a SMS, takže ať už si o tom myslíme cokoliv, není až tak překvapivé, že se začaly používat i k rozchodům," prohlašuje Rob Barnes ze společnosti moneysupermarket.com, která průzkum provedla.

"Výsledky ukazují, že jedno procento populace oznámilo rozchod partnerovi pomocí společných přátel a známých. Bude zajímavé sledovat, jak se toto změní díky rostoucímu vlivu stránek jako Facebook a MySpace v našem každodenním životě," dodává Barnes.

Průzkum dále ukázal, že 15 procent z 2 194 dotazovaných lidí dostalo kopačky buď e-mailem nebo SMS, ale celá čtvrtina dotazovaných ve věku 18 až 24, tedy lidí, od kterých by se dalo očekávat, že užijí různých technických vymožeností, říká, že k rozchodu by nejspíše použili tradiční metodu dopisu.

Doporučujeme

Články odjinud