Staňte se občankou USA

Staňte se občankou USA

Stačí vyhrát v loterii. Jednou ročně pořádá vláda Spojených států amerických celosvětově známou loterii o zelenou kartu: 55 tisíc vítězů této loterie získává nárok na povolení k trvalému pobytu a pracovní povolení v USA.

Staňte se občankou USA
Stačí vyhrát v loterii

Jednou ročně pořádá vláda SpojenýVlajka USA ch států amerických celosvětově známou loterii o zelenou kartu: 55 tisíc vítězů této loterie získává nárok na povolení k trvalému pobytu a pracovní povolení v USA. Tento populární program se stal jedinečnou příležitostí pro každého, aby vyzkoušel své štěstí a stal se součástí "amerického snu".
Amerika je vždy přitažlivým cílem a mnoho lidí zde může získat zajímavé uplatnění.
Ministerstvo zahraničí Spojených států amerických tuto loterii zavedlo v roce 1994. Nová pravidla a kompletní návod na poslání přihlášky do loterie si můžete zdarma stáhnout z našeho serveru (formát PDF, potřebujete software zdarma Acrobat Reader). V dokumentu najdete podmínky, adresu, kam vše zaslat a mnoho dalších informací. Vše je v češtině a srozumitelné. Jestliže se chcete loterie zúčastnit, určitě si vše pečlivě přečtěte.
Na žádost se píše pouze celé jméno, datum narození, místo narození, země původu, jméno, datum a místo narození případného manžela/manželky a všech dětí, plná zasílací adresa, fotografie žadatele, manžela/manželky a všech dětí., podpis.
Jediný další požadavek je minimálně středoškolské vzdělání a původ ze způsobilé země. Seznam všech způsobilých zemí je v dokumentu a ČR do ní patří.
Formulář musí být přesně vyplněn a pokud tomu tak nebude, bude žadatel nemilosrdně vyřazen. Takto je každý rok vyřazeno až 40% žádostí. Nezapomeňte na fotografie přesně podle určených parametrů.
Žádost v žádném případě neposílejte dvakrát, budete vyřazeni. Může jí však poslat váš manžel(ka). Vy pak můžete získat tzv. odvozené vízum.
Pokud vyhrajete, budete vyrozuměni, v opačném případě nikoli. Víza se budou udělovat až po osobním pohovoru od 1.10 2002 až do 30.9.2003. Žádost musí dorazit do Kentucky Consular Center v době od pondělí 1. října 2001,12.00 hod., do středy 31. října 2001, 12.00 hod. Žádosti obdržené před nebo po uvedeném termínu nelze brát v potaz bez ohledu na datum na poštovním razítku. Občané žijící dočasně v USA se mohou do loterie také zapojit. Přejeme úspěšné losování.

autor: Michal

Doporučujeme

Články odjinud