Startuje třetí ročník úspěšné fotografické soutěže Ekologie v objektivu

Startuje třetí ročník úspěšné fotografické soutěže Ekologie v objektivu

Společnost Bayer odstartovala v pořadí již třetí ročník fotografické soutěže s názvem „Ekologie v objektivu“. Soutěž, která získala záštitu Ministra životního prostředí ČR a mezinárodní organizace UNEP probíhá od dubna do srpna 2006.

Letošní ročník je vyhlášen na téma: „Země mění svou tvář“ s podtitulem „Změny podnebí – Nové technologie – Naše zodpovědnost“.

Od 1. dubna jsou v provozu i speciální webové stránky www.bayerfoto.com, kam mohou amatérští i profesionální fotografové nejen vkládat soutěžní příspěvky, ale také volit své favority a vyměňovat si názory k tématu a přihlášeným snímkům.

Letošní téma „Země mění svou tvář“ jsme zvolili s ohledem na alarmující extrémní změny podnebí po celém světě. Rok 2005 byl nejteplejší rok za posledních 140 let, také naše země zažila stále častější a neobvyklé výkyvy počasí. Odborníci a výzkumy jasně varují: musíme být ohleduplní, dříve než podnebí změní naše životy! Chceme prostřednictvím unikátních fotografií zdůraznit význam ochrany přírody, citlivého přístupu a zodpovědnostii k životnímu prostředí.“ řekl Dirk Schade, jednatel společnosti Bayer v ČR.

Vítězné fotografie vybere ze všech přihlášených příspěvků porota složená z odborníků na fotografii a na životní prostředí. Mezi porotci v letošním roce zasednou takové osobnosti české fotografie, jako například Ladislav Kamarád, Jan Karbusický a další. Celková hodnota udílených cen v soutěži je přibližně 160.000,- Kč. Novinkou letošního ročníku je kategorie fotografování mobilními telefony. Projekt bude podpořen workshopy na téma ekologie v digitální fotografii, kde se mohou účastníci těšit na lektory z řad uznávaných fotografů a výtvarníků.

Projekt završí čtrnáctidenní výstava vítězných a dalších unikátních fotografií na Ovocném trhu v Praze. Následně budou díla instalována zcela ojediněle v prostorách Letiště Praha Ruzyně.

Více informací, přihlášky a pravidla naleznete na webových stránkách www.bayerfoto.com

zdroj: CookMedia foto: vítězné fotky minulých ročníků

Doporučujeme

Články odjinud