Stát se veganem nemusí být těžké

6 komentářů

Bambulka
17. dubna • 20:30

Ja som bola 10 rokov vegetariánka, potom vegánka a teraz sa snažím byť vitariánka /posledný rok/ - čiže všetko surové. Krvný obraz mám dobrý a sama sa cítim dobre. Len to okolie.... všetci to odsudzujú a pritom sú to oni, ktorí majú zvýšenú hladinu cholesterolu, chrípky, nadváhu, problémy so zažívaním, hemoroidy, ..... Recepty? olúpať banán, nakrájať jablko... to sú moje recepty.

ajorika
16. dubna • 16:16

Herulinko,
myslim, ze to neni universalni rada :o), u me to bylo presne naopak ... normalne jsem maso nemusela (a tedy ani nejedla) a jak jsem otehotnela, tak to bylo presne naopak (jestli to nebude tak, ze si telo rekne ... treba u me potrebovalo nejake zivocisne bilkoviny a u tebe zase neco jineho :o)

alika
11. dubna • 18:40

Vegansky jím už pátý měsíc a vím, že maso ani mléko a vajíčka jíst nebudu nikdy. Zhubla jsem o pět kilo, co jsem potřebovala a to nehladovím. Moje tělo se cítí jakoby pročištěné. Taky nevím od té doby, co je nemoc ani chřipka ani rýma, nic. Jediný problém je trochu s okolím a taky s tím, co si dát v restauraci, to někdy udělám vyjímku a jím vegetariánsky(něco se sýrem).
Pro Xenia:recepty a rady najdeš na : www.veggie.cz, www.ohz.cz- v sekci veganství, www.vegan.cz, www.csvv.cz- to je pro vegany i vegetariány, něco je i na: www.jmz.ecn.cz
Ještě můžu doplnit, že vegan je člověk, co nejí nic živočišného původu, maso, mléko, vajíčka a výrobky z těchto. Vegetariáni jedí mléko nebo vajíčka. Ve veganské stravě není obsažen vitamín B 12, ten se musí dodávat uměle, v tabletkách. Jestli je strava vhodná pro děti, to je hodně diskutovaná otázka, ale podle zdravotnických organizací je vhodně složená veganská i vegetariánská strava vhodná i pro děti i pro těhotné ženy.Podle mě to chce ale dost zkušeností. Víc na www.vegetarian.cz. Držet tento jídelníček můžete, jak je libo, ale podle mě, čím déle, tím lépe. Dofám, že jsem alespoň trochu pomohla. :-)))

J.
9. dubna • 21:32

myslím že zafunguje dobře si maso zošklivit.Představit si, že na talíři není jídlo,maso,prostě flaxa, ale mrtvolka opečeného zvířete. U kuřecího si představit kuřátka z velikonočních pohledů, u hovězího jak to vypadá na takových jatkách, u prasete ten příšerný smrad.U ryb množství chemie, kterou si spolu s nimi dáváme na talíř.Buď vám bude masa neboli zvířete líto, nebo se vám zoškliví natolik,že si na něj u oběda ani nevzpomenete. Zafunguje dobře i to, když máte na něj chut,že si ho prostě dáte.Ale když máte na výběr a nutně ho jíst nemusíte, tak ho nejezde. Vyzkoušeno, funguje a kila jedou dolů!

Herulinka
9. dubna • 16:44

Ano. Můžu vřele doporučit - zkuste otěhotnět. Dřív jsem si myslela, že bez masa nepřežiju ani den a v současné době ho nejím skoro vůbec a jen se tomu divím. To s člověkem dokáže udělat věci! :-)

Xenia2
8. dubna • 11:00

Pěkný článek, dlouhý, blabla...ale co takhle přidat odkazy na konkrétní jídelníček nebo recepty,co? A vysvětlení názvu.... Spojitost mezi veganstvím a vegetariánstvím... Info jak dlouho by se měl tento jídelníček držet - jestli není tato strava vhodná pro děti,nejspíš chybí v nabídce nějaké látky...nebo ne? Autore, vysvětli to, dotáhni, když už jsi to nakousl! :-)Děkuji

Doporučujeme

Články odjinud