Šťavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

25. 6. 2018
Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Každá rodina má svůj fígl, jak naložit maso, připravit zeleninu nebo rybu na grilu. Korunou takové domácí grilovačky je ale správná omáčka neboli dip. Tady je pět chutných receptů.

Dip ze zakysané smetany a bylinek

Zakysaná smetana by v létě neměla chybět v žádné lednici. Hodí se k ovoci, ale i na omáčky a dipy. V kombinaci s čerstvými bylinkami zpestří každé grilování.

Recept na dip ze zakysané smetany a bylinek najdete ZDE.

Dip z pažitky a petrželky k zelenině

Další varianta dipu, kde hlavní roli hraje vše zelené, co na zahradě najdeme. Tady dáme slovo petrželce a pažitce.

Recept na dip z pažitky a petrželky najdete ZDE.

Nejčastější chyby při grilování? Vyhněte se jim. Jak? Více ZDE.

Pepřový dip

Pro milovníky pálivého tady máme jeden lehký dip s pepřem a bílým vínem. Ostrost si zvolte dle vlastních chuťových pohárků.

Recept na pepřový dip najdete ZDE.

Mátový dip

Nevěříte, že by máta šla ke grilovanému masu? Až zkusíte tuto omáčku, změníte názor. A rozhodně okouzlíte své hosty.

Recept na mátový dip najdete ZDE.

Zázvor s česnekem

Zázvor i česnek jsou přírodní antibiotika, teď nám nejde ale o zdraví, nýbrž o chutnou krmi. S tímto netradičním dipem ji svým hostům rozhodně připravíte.

Recept na dip se zázvorem a česnekem najdete ZDE.

Jak na grilované krevety, mrkněte na video

 

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Po čase si zase dovolte ten přepych a splňte si nějaké zajímavé předsevzetí, které jste si dali. I na úkor svých blízkých dělejte aspoň nějaký čas jenom to, co doopravdy chcete. Pokud máte…

Nejčtenější články