Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině

23. 6. 2017
Štavnaté grilování: 5 lahodných dipů k masu i zelenině
Domácí omáčky neboli dipy dodají grilování punc originality. Jsou čerstvé, chutné a víte, co jíte.

Každá rodina má svůj fígl, jak naložit maso, připravit zeleninu nebo rybu na grilu. Korunou takové domácí grilovačky je ale správná omáčka neboli dip. Tady je pět chutných receptů.

V hlavní roli bylinky

Zakysaná smetana by v létě neměla chybět v žádné lednici. Hodí se k ovoci, ale i na omáčky a dipy. V kombinaci s čerstvými bylinkami zpestří každé grilování.

Recept najdete ZDE.

Bylinkový dip k zelenině

Další varianta dipu, kde hlavní roli hraje vše zelené, co na zahradě najdeme. Tady dáme slovo petrželce a pažitce.

Recept najdete ZDE.

Nejčastější chyby při grilování? Vyhněte se jim. Jak? Více ZDE

Pepřový dip

Pro milovníky pálivého tady máme jeden lehký dip s pepřem a bílým vínem. Ostrost si zvolte dle vlastních chuťových pohárků.

Recept najdete ZDE.

Mátový dip

Nevěříte, že by máta šla ke grilovanému masu? Až zkusíte tuto omáčku, změníte názor. A rozhodně okouzlíte své hosty.

Recept najdete ZDE.

Zázvor s česnekem

Zázvor i česnek jsou přírodní antibiotika, teď nám nejde ale o zdraví, nýbrž o chutnou krmi. S tímto netradičním dipem ji svým hostům rozhodně připravíte.

Recept najdete ZDE.

Jak na grilované krevety:

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nic se nestane, když dočasně přerušíte aktivity, které vám dělají radost. Uděláte-li to ve prospěch rodiny nebo studijních či pracovních výsledků, tak se vám to mnohonásobně vrátí. Život…

Nejčtenější články