Stop pirátům silnic

Stop pirátům silnic

Stop bezvládí na českých silnicích! Firma ŠtěpánekAuto vyhlašuje celostátní soutěž zaměřenou na bezpečnost silničního provozu Silnice Slušného Mladí (SSM). Cílem SSM je pozitivně motivovat statisticky nejrizikovější skupinu řidičů ve věku od 18 do 25 let k co nejbezpečnějšímu chování za volantem, a tím přispět ke snížení všech bezpečnostních rizik v silničním provozu.

Jen za první polovinu roku 2008 zavinili řidiči motorových vozidel mladší 25 let 18 222 dopravních nehod, při kterých zemřelo 154 lidí, 612 jich bylo těžce a 4 100 lehce zraněno.

„Zaměřili jsme se na začínající řidiče, protože statistiky hovoří jasně. Mladých viníků nehod, stejně jako obětí, je rok od roku více. Naší snahou je, aby mladá generace začala alespoň částečně vnímat slušné chování na silnicích jako správnou image, která mládí sluší,“ říká Petr Štěpánek, největší prodejce automobilů ve Středočeském kraji.

Do SSM se mohou přihlásit všichni občané ČR vlastnící řidičské oprávnění skupiny B ve věku 18 - 25 let. Soutěžící vytvoří se svými kamarády, sourozenci nebo známými sedmičlenný tým, pro který si zvolí vlastní název a kapitána, a zaregistrují se na www.stepanekauto.cz nebo na bezplatné infolince 800 101 100. Tým, jemuž se během klasifikačního období soutěže od 1. listopadu 2008 do 10. května 2009 podaří nasbírat nejmenší počet trestných bodů, vyhrává luxusní zájezd na Kubu. Soutěžící, kteří obsadí druhé místo, odletí do Egypta, třetí nejlepší se mohou těšit do Řecka.

Kapitánem prvního soutěžního týmu se stal finalista X Factoru Ondřej Ruml. Talentovaný muzikant po úspěchu v pěvecké reality show projíždí se svými vystoupeními republiku křížem krážem a auto se stalo jeho druhým domovem. „Na cestách bývám často svědkem neuváženého riskování a agresivity řidičů. Proto jsem se rozhodl zapojit do soutěže o bezpečnější silnice, nechci jen lhostejně přihlížet,“ vysvětluje Ondřej Ruml, který o pár let překročil věkovou hranici soutěže, a proto se do boje o pohádkové ceny nezapojí.

Přestože je soutěž určena pouze mladým řidičům, symbolicky podpořit myšlenku bezpečnějšího a ohleduplnějšího ježdění může každý, kdo si na svůj vůz nalepí samolepku s logem SSM. A pokud si zároveň bude u firmy ŠtěpánekAuto kupovat vůz, získá navíc zajímavou slevu.

„Pojďme společně přispět k tomu, že se na silnicích budeme všichni cítit bezpečněji,“ vyzývá Petr Štěpánek.

Zdroj: ConPro

Doporučujeme

Články odjinud