Strašidla na hrachovce

Vždy přenechávám čtenářům, zda budou mým příhodám věřit nebo ne. Tentokrát ale trvám na tom, že je to pravda, byla jsem přitom.

Strašidla na hrachovce

Vždy přenechávám čtenářům, zda budou mým příhodám věřit nebo ne. Tentokrát ale trvám na tom, že je to pravda, byla jsem přitom. Tato příhoda není záhada hrachové polévky, ale jedné nejznámější kalifornské restaurace. Je známá nejen v Kalifornii a USA, ale díky turistům i na celém světě. Proslavena hrachovou polévkou, a to již 76 let. Navštěvována nejen turisty, ale i hvězdami filmového světa. Velice oblíbená i osobnostmi, jako bývalý president Ronald Reagan, který ještě donedávna vlastnil nedaleko svůj milovaný ranč.
Ale o slávě této restaurace možná někdy jindy. Dnes chci psát o záhadě. Bylo to v neděli, pracovala jsem klidně v oddělení upomínkových předmětů (vypomáhám dočasně moji kamarádce), šla jsem si do restaurace pro limonádu a také si trochu popovídat s jinými zaměstnanci. Najednou slyšíme hluk rozbitého skla a křik hostů. Všichni jsme běželi do této části na pomoc, kdyby byla potřeba. Ale nikdo nebyl zraněn, opařen, ani pořezán. Viděla jsem jen asi 20 vykulených a polekaných hostů.Co se vlastně stalo?????Všichni si šuškali a tak jsem se začala pídit po pravdě. Bylo to strašidlo této restaurace. Na místě, kde stále stojí kávovar se skleněnou nádobou plnou kávy, v té době nikdo nebyl a najednou se nádoba nadzvedla a odletěla asi 2 metry od kávovaru, kde se pak rozbila. Jako správný realista jsem nevěřila. Možná zemětřesení, přehřátá konvice....
Ne, odcházející hosté mi potvrdili, že je tu duch. Je to prý známa věc a nikdo si s tím nedělá hlavu, je to prostě tak. Občas se znovu rozsvítí světla v kuchyni, i když je před malou chvilkou vedoucí zhasnul nebo zazní zvuky hudby a tančících lidí v prvém poschodí, i když je to místnost používaná jen na svatby a nebo velká zasedáni. Mluvila jsem s kuchařem, který je zde zaměstnán již 39 let. Usmál se a říkal: "ano, je to tak, jsou tu". Všichni, kdo tu pracuji, o tom ví. Vlastně celé toto městecko o tom ví. Jen já to nevěděla. Musím se přiznat, že se teď trochu (dost) bojím, například chodit do skladu nebo do opuštěných kanceláří dělat fotokopie nebo posílat fax. Ale mám takový dojem, že jsou to veselá strašidla se smyslem pro humor. Při všem tom vyprávění jsem ani jednou neslyšela, že by se někomu něco nehezkého stalo.
Tak tady to je: "záhada domu známého nejlepší hrachovou polévkou na světě". Je to zajímavý dům plný hezké historie. Plánovala jsem o něm někdy napsat. O lidech, kteří tuto restauraci založili, o zajímavých letech a lidech, kteří tuto restauraci vlastnili nebo navštívili, ale přišla mi do toho strašidla.
Tak tedy o historii někdy jindy.

Autor: -mw-

Doporučujeme

Články odjinud