Středoškoláci šokovali lesbickým polibkem

Středoškoláci šokovali lesbickým polibkem

Kritiku a opovržení sklidili kanadští středoškoláci z Vancouveru za to, že do svého školního divadelního představení zakomponovali i lesbický polibek. Po mnoha stížnostech rodičů musel zasáhnout i ředitel školy Handsworth Secondary, který nařídil učitelům a žákům, aby "pobuřující" scénu z hry vyškrtli.

"Středoškolské divadelní představení musí dělat dobrý dojem na širokou veřejnost, musí být všeobecně snesitelné. Myslím si, že lidé, kteří jdou na školní představení, o něm mají určitou představu a pokud se do ní tvůrci netrefí, tak se není čemu divit, že se ozvou a třeba si i stěžují," řekl CBC News předseda školní rady v severním Vancouveru Ginny Diebolt.

Studenti, kteří hru nastudovali, se stížnostem brání a vyřazení scény považují za cenzuru a homofóbní jednání.

"Všichni lidé, kteří jsou do tohoto divadelního představení zainteresováni, se budou stížnostem a požadavkům rodičů a školy bránit a bojovat proti nim, protože být gay či lesba je v pořádku. A v pořádku je také to, že se o homosexualitě mluví na veřejnosti, že se ukazuje. A nikdo tomu nemůže bránit," uvedla spoluautorka hry Susan Rezaiová.

"Když dětem zakážete pohled na jednovteřinový polibek, pak rozhodně homofobii nevymýtíte. Pouze na ni upozorníte," dodala. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud