Studenti vystavují v River City Prague

Studenti vystavují v River City Prague

Výstava studentských prací atelieru Sochařství II VŠUP v Praze pod názvem „Dvakrát nevstoupíš do téže řeky“ byla včera zahájena v prostorách River City Prague na Rohanském ostrově v Praze 8.

Nová tvář pražského Karlína s mezinárodně oceněnými administrativními a rezidenčními budovami se stala pro studenty výzvou, jak se vypořádat s netradičním exteriérem. Výsledkem je přehlídka třinácti originálních prací z oblasti figurální tvorby a instalace v interiéru Danube House a exteriérech River City Prague.

Vernisáž výstavy proběhla pod záštitou rektora VŠUP PhDr. Ing. Pavla Lišky a zúčastnili se jí i zástupci společností Europolis a Real Estate Karlín Group, kteří univerzitnímu ateliéru poskytli prostory pro exponáty.

„Při projektování našich staveb se snažíme nejen o kvalitu a energetickou úspornost, ale klademe důraz také na kvalitní design. Proto spolupráci s mladými umělci vítáme a vidíme v ní přínos nejen pro uměleckou obec, ale zejména pro obyvatele a návštěvníky River City Prague,“ říká ředitel společnosti Europolis Petr Urbánek

Výstava „Dvakrát nevstoupíš do téže řeky” je na Rohanském ostrově k vidění do 29.9.2008.

Zdroj: Crest Com.

Doporučujeme

Články odjinud