5
Fotogalerie

Styl Marilyn Monroe stále žije

Od smrti hollywoodské legendy uplynulo padesát let, přesto po sobě zanechala nesmazatelnou stopu. Její nadčasová krása žije dál na filmovém plátně, a za svých šestatřicet let hvězdné kariéry se vepsala i do dějin módy.

Například červenými flitrovanými šaty, které nosila ve filmu Muži mají raději blondýnky sepnuté diamantovou broží. Ty jsou k vidění právě teď v londýnském muzeu Getty Images Gallery, které vystavuje známé i méně známé fotografie hollywoodské hvězdy, včetně artefaktů dokumentujících její krátký život. Majitelem velké části vzpomínkových předmětů je sběratel David Gainsborough Roberts, díky němuž se cenné kousky spojené se životem legendy filmového plátna poprvé ocitly v Londýně.

Tento rok bychom klidně mohli nazvat rokem Marilyn Monroe, protože v kinech se právě promítá životopisný film Můj týden s Marilyn, nabízející intimní pohled na hollywoodskou ikonu. Příběh začíná začátkem léta 1956, kdy americká herečka Marilyn Monroe poprvé vkročila na britskou půdu a navázala zde spontánní vztah s mladým mužem Colinem. Hlavní roli ztvárnila Michelle Williams, nominovaná za tuto roli na Oscara a oceněná Zlatým glóbem.

Michelle Williams

Foto: www.dailymail.co.uk

ČTĚTE TAKÉ:
Inspirujte se klobouky vévodkyně z Cambridge

ČTĚTE TAKÉ:
Padesátnice Madonna je kus!

Doporučujeme

Články odjinud