Suché kartáčování: Způsob, jak mít krásnou a zdravou pokožku po celém těle

Suché kartáčování: Způsob, jak mít krásnou a zdravou pokožku po celém těle

Potřebujete po zimě pročistit, projasnit a osvěžit kůži na těle? Pak vám doporučujeme suché kartáčování. Vaše pokožka získá hedvábný vzhled a navíc prospějete svému zdraví!

Vyhlazuje kůži

Suché kartáčování vám pomůže s řadou kožních problémů. Například i s akné. Pupínky, akné a ekzémy jsou často důsledkem nedostatečné detoxikace těla, kdy je potřeba podpořit vylučování toxinů z těla. Během suchého kartáčování dochází k přirozenému peelingu, kdy se odstraňují odumřelé buňky a otevírají se póry, které tak vpustí do pokožky více živin. Kůže se tak vyhlazuje a zbavuje se nepříjemných pupínků.

Pokračování 2 / 6

Bojuje proti celulitidě

Celulitida je vlastně toxický materiál, který se uchytil v tukových buňkách a již se nevyloučil ven z těla. Chcete-li tedy celulitidu zmírnit a postupně se jí zbavit, je suché kartáčování ideální. V kombinaci se cvičením a používáním kvalitní kosmetiky budete mít navíc krásnější a hladší pozadí!

Pokračování 3 / 6

Prospívá zdraví

Suché kartáčování dokonale stimuluje lymfatický systém, čímž nabudí vylučování toxinů z těla. A nejen to, posiluje také imunitní systém a v neposlední řadě má pozitivní vliv na stimulaci tlustého střeva.

Pokračování 4 / 6

Jak vybrat kartáč

Navnadili jsme vás? Tak si pojďme říct, co to suché kartáčování je: K suchému kartáčování nepotřebujete nic jiného než kartáč s přírodními štětinami, které by neměly být příliš tvrdé, aby pokožku nepoškodily. Doporučujeme kartáč s dlouhou rukojetí, kterým snadno dosáhnete na záda a další těžko dostupné partie. Pokud vám kartáč nevyhovuje, můžete vyzkoušet masážní sisalovou rukavici.

Pokračování 5 / 6

Jak provádět kartáčování

Ideální doba, kdy se kartáčování věnovat, je ráno před sprchou, stačí tak dvakrát až třikrát týdně. Na kartáč nevyvíjejte příliš velký tlak, abyste pokožku nepodráždila a všechny pohyby veďte směrem k srdci. Začněte od kotníků směrem k trupu, stehna a hýždě masírujte krouživými pohyby a stejně tak bříško. Na rukou provádějte masáž od hřbetu ruky přes vnější stranu k ramenům a stejně pokračujte i i po vnitřní straně. Na zádech pak postupujte od středu k lopatkám. Nezapomínejte ani na dekolt, zde však buďte obzvlášť jemná.

Pokračování 6 / 6

Jak masáž uzavřít

Po suchém kartáčovaná si dopřejte sprchu a po ní celé tělo natřete výživným tělovým mlékem. Po masáži a sprše jsou totiž póry otevřené, a kůže tak lépe přijímá živiny z mléka. Použít můžete také kokosový olej, který obsahuje spoustu blahodárných látek.

Doporučujeme

Články odjinud