Sue Ellen: "J.R. Ewinga jsem nenáviděla před i za kamerou!"

Sue Ellen: "J.R. Ewinga jsem nenáviděla před i za kamerou!"

ůvabná a nadmíru inteligentní herečka Linda Grayová zazářila v osmdesátých letech rolí Sue Ellen Ewingové v notoricky známém seriálu Dallas. Tehdy zažívala chvíle skutečné slávy. Na spolupráci s řadou herců a hereček účinkujících ve zmíněném seriálu vzpomíná velmi ráda. Jen herce Larryho Hagmana, svého seriálového manžela J. R. Ewinga, nenáviděla ve skutečnosti mnohem více než jí předepisovala role.

Sue Ellen: „J.R. Ewinga jsem nenáviděla před i za kamerou!“

Půvabná a nadmíru inteligentní herečka Linda Grayová (59) zazářila v osmdesátých letech rolí Sue Ellen Ewingové v notoricky známém seriálu Dallas. Tehdy zažívala chvíle skutečné slávy. Na spolupráci s řadou herců a hereček účinkujících ve zmíněném seriálu vzpomíná velmi ráda. Jen herce Larryho Hagmana (71), svého seriálového manžela J. R. Ewinga, nenáviděla ve skutečnosti mnohem více než jí předepisovala role. Neslučitelná dvojice si dokázala natáčení neskutečně znepříjemnit.

Stárnoucí, ale stále šarmantní Linda se svěřila americké rozhlasové stanici Radio Times, že zvláště milostné scény jí přiváděly na pokraj šílenství. „Chtěla jsem mu znepříjemnit každý moment, kdy se naše ústa před kamerou dotýkala. Vzala jsem si do pusy porci másla z buráků a při polibku mu oplácela nepříjemný dech. Bylo to nechutné,“ vzpomíná Linda.

Ačkoliv většina profesionálů by se k podobným krokům nesnížila, Grayová své počínání vnímá jen jako obranu před netolerancí svého seriálového partnera. Ten jí totiž oplácel stejnou měrou. Začal před líbáním chroupat cibuli.
Realita za kamerou byla prý mnohem drsnější než vztahy smyšlených seriálových rolí z Dallasu. Na vině byl zřejmě alkoholismus Larryho Hagmana. Na natáčení chodil pravidelně posilněn dvěma lahvemi šampaňského. Kromě arogantního chování ho všude doprovázel nechutný zápach z úst. Právě proto se jinak velmi nekonfliktní a inteligentní Linda uchýlila k laciným pomstám.
„Nikdy nebyl vstřícný. Bylo mu jedno, že brzdí a kazí práci celého týmu svými problémy s alkoholem. Začala jsem ho nenávidět. Natáčení Dallasu mi nejednou pořádně zvedlo žaludek. Alkohol byl součástí jeho osobnosti. Říkala jsem mu, fajn, pij, ale nikdy před natáčením společných scén. Veškeré domluvy byly zbytečné a náš vztah byl brzy opravdu agresivní. V seriálu jsme se mnohdy měli raději než za kamerou,“ vysvětlovala příčiny komplikovaného vztahu Grayová.

Představitel dnes už legendárního „J.R.“ Larry Hagman na Lindu vzpomíná s úsměvem a dává jí plně za pravdu: „Byl jsem vězněm pití. Museli mě nenávidět. Stal jsem se trnem v patě celého natáčecího týmu. Dnes je všechno jinak. S Lindou se sejdeme koncem srpna při natáčení pořadu Dallas – Jak jsme se stali slavnými, který uvede televize ITV1, a věřím, že na vše vzpomeneme s úsměvem.“ (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud