Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

26. 7. 2016
Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano
Máte chuť si něco dobrého upéct, ale na sladké nemáte ani pomyšlení? Koláče z kynutého, křehkého i listového těsta můžete dát do trouby se svěží sezónní zeleninou, kterou pořídíte u nejbližšího zelináře. Jak snadné!

Listové koláčky s červenou cibulí

4 porce příprava: 55 minut

350 g listového těsta, olivový olej, 2 lžíce kaparů, 4 červené cibule, 1 lžíce balzamika, sůl a pepř, zelené olivy, 2 lžíce petrželky

Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy o průměru asi 12 cm. Potřete je olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Kapary nasekejte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Obojí smíchejte se 2 lžícemi oleje, balzamikem, solí a pepřem. Naneste na těsto tak, aby zůstaly volné okraje. Pečte asi 25 minut dozlatova. Podávejte nejlépe teplé, s olivami a nasekanou petrželkou.

Recepty na další slané pochoutky najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní slaný koláč, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Půlka týdne přinese příjemné překvapení. Partner si pro vás připravil příjemné překvapení. Možná něco tušíte, ale nechte ho ve sladké nevědomosti. Připomeňte mu, jak moc ho zbožňujete. Z…

Nejčtenější články

Doporučujeme