Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano

26. 7. 2016
Sůl nad zlato: Zamilujte si koláče naslano
Máte chuť si něco dobrého upéct, ale na sladké nemáte ani pomyšlení? Koláče z kynutého, křehkého i listového těsta můžete dát do trouby se svěží sezónní zeleninou, kterou pořídíte u nejbližšího zelináře. Jak snadné!

Listové koláčky s červenou cibulí

4 porce příprava: 55 minut

350 g listového těsta, olivový olej, 2 lžíce kaparů, 4 červené cibule, 1 lžíce balzamika, sůl a pepř, zelené olivy, 2 lžíce petrželky

Troubu zapněte na 200 °C. Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte kruhy o průměru asi 12 cm. Potřete je olejem a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Kapary nasekejte. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Obojí smíchejte se 2 lžícemi oleje, balzamikem, solí a pepřem. Naneste na těsto tak, aby zůstaly volné okraje. Pečte asi 25 minut dozlatova. Podávejte nejlépe teplé, s olivami a nasekanou petrželkou.

Recepty na další slané pochoutky najdete v následujících kapitolách. Pokud se chcete podívat na konkrétní slaný koláč, zvolte si ho v boxíku a zbytek textu se vám vůbec nezobrazí. Jestliže si chcete článek přečíst celý, postupujte po kapitolách tak, jak za sebou následují.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Nic se nestane, když dočasně přerušíte aktivity, které vám dělají radost. Uděláte-li to ve prospěch rodiny nebo studijních či pracovních výsledků, tak se vám to mnohonásobně vrátí. Život…

Nejčtenější články