Sunflower Children Heleny Houdové v Cannes

Sunflower Children Heleny Houdové v Cannes

Filmový festival v Cannes je především proslulou přehlídkou filmové tvorby, ale stránky magazínů na celém světě plní také nabitý kalendář společenských událostí, které jej provázejí. K těm nejprestižnějším patřil exkluzivní charitativní „pokerový“ večer, který letos poprvé spolupořádal nadační fond Heleny Houdové Sunflower Children a Wilhelm & Karl Maybach Foundation.

V neděli 17. května ve 22.30 hodin luxusní Hotel du Cap-Eden-Roc otevřel své naleštěné dveře všem, kdo něco znamenají ve světě politiky, filmu, byznysu, módy a sportu. Byly jim představeny konkrétní projekty, jejichž prostřednictvím Sunflower Children efektivně pomáhá znevýhodněným dětem po celém světě.

Na večírek bylo pozváno přibližně 250 osobností, které čekala vzrušující partie pokeru v kouzelné atmosféře přepychového hotelu s fascinujícím výhledem na moře. Vzhledem k tomu, že Helena Houdová rozvíjí své charitativní aktivity také v České republice - pod hlavičkou nadačního fondu Slunečnice, mezi VIP hráči nechyběla ani tuzemská celebrita herečka Aňa Geislerová. Ze zahraničních hvězd se na večírku objevily i hvězdy amerického šoubyznysu Paris Hilton, uznávaný herec Willem Dafoe nebo známý brazilský spisovatel Paolo Coelho.
Moderátorem večera Sunflower Chilren a Wilhelm & Karl Maybach Foundation byl světový šampion v pokeru Jamie Gold známý štědrými příspěvky na charitu (v minulých dvou letech přispěl 110 miliony dolarů), za což mu média přisoudila laskavou přezdívku „pokerový filantrop“. Vítěz pokerového souboje získá šanci zúčastnit se soutěže 2009 World Series of Poker, včetně letenky s poukazem na ubytování v hotelu v Las Vegas, kde se vrcholové pokerové utkání bude konat.
Nadační fond Sunflower Children
založila Helena Houdová v roce 2004. Dnes je známou a respektovanou humanitární organizací, která pomáhá nejchudším oblastem planety získat dostatek prostředků pro vzdělání a zdravotnickou péči. Podporuje projekty zaměřené na sirotky, děti s handicapem, děti z uprchlických táborů, žijící na ulici nebo v nevyhovujících podmínkách, děti podvyživené, zanedbané a zneužívané. V USA funguje Sunflower Children na základě široké sítě dobrovolníků. Dárce přitahuje maximálně transparentním způsobem nakládání s finančními prostředky a možností vybrat si konkrétní projekt, který chtějí podpořit.

Zdroj: 2media

Doporučujeme

Články odjinud