" }
Superhelma Allium

Superhelma Allium

Nová helma Allium kombinuje dvě vyspělé technologie přinášející fantastické výsledky. Extra účinné odvětrání a precizní fit dohromady vytvářejí helmu s ohromujícími vlastnostmi.

„Vývoj této unikátní helmy trval celkem dva roky,“ popisuje produkt manager divize Salomon helmets Gilles Renaud-Goud cestu k finálnímu produktu. „Chtěli jsme prostě všechny dobré nápady spojit do jednoho designově podařeného výrobku. A myslím, že v helmě Allium se nám to opravdu podařilo. V současnosti si pro lyžování na hlavu nemůžete pořídit nic pohodlnějšího, přičemž je stále zachována velmi vysoká míra bezpečnosti.“

Systém kontroly teploty

Prvním důležitým prvkem této helmy je mimořádně efektivní systém odvětrání a regulace vnitřní teploty TCS. Na podzim a v zimě skvěle funguje vnitřní výstelka zhotovená ze speciální tkaniny, která hřeje, ale zejména účinně odvádí vlhkost. Na jaře nebo zkrátka za teplejšího počasí lze navíc snadno otevřít ventilační systém, který do helmy přivádí chladný vzduch z vnějšího prostředí.

Důmyslný systém nastavení velikosti

V minulosti představený, nyní však ještě vylepšený systém, jehož zásluhou vám helma padne doslova jako ulitá. V zadní části je vnitřek helmy vybaven vzduchovými polštářky, které lze podle potřeby dofukovat, anebo vypouštět. Obsluha je přitom velice jednoduchá, na spodním okraji helmy, v podstatě na krku, je umístěna miniaturní pumpička, takže vzduch lze přifouknout jen opakovaným stlačením malého puntíku. Stisknutím druhého, ještě menšího puntíku jej naopak vypustíte. Systém je velmi jednoduchý a účinný! Nová helma Allium je o něco užší na stranách, čímž dostává zajímavý, mírně oválný tvar. I tato skutečnost přispívá k anatomicky dokonalému usazení helmy na lyžařově hlavě.

Více informací k produktu naleznete http://www.salomon.com/cz/range/helmets-alpin.html" target="_blank"> ZDE.

Doporučujeme

Články odjinud