Superpotraviny: Jak je využít?

21. 7. 2016
Superpotraviny: Jak je využít?
Pusťte si do své kuchyně superpotraviny a pocítíte velké změny! Tyto suroviny blahodárně působí na imunitu, srdce, cévy, obsahují spoustu vitamínů, zpomalují stárnutí a prospívají celému tělu.

**GOJI **

Sušené plody goji neboli kustovnice čínské obsahují 18 druhů aminokyselin (včetně těch, které si tělo neumí vyrobit samo), spoustu vitaminů a minerálů (např. zinek nebo vápník) a jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů. Ne nadarmo se o goji v Číně mluví jako o plodech dlouhověkosti – obsahuje totiž látky, které zpomalují stárnutí a podporují imunitu. Goji v kuchyni: Pro svou jemnou chuť je možné ji konzumovat přímo, ale můžete ji přidat i do salátů, vařené rýže, zeleninových vývarů, müsli nebo smoothie. Vynikající je také čaj z vylouhovaných sušených plodů.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Vodnář je při úterku veselý, protože je poslem dobré nálady, nedá si ji zkazit za žádnou cenu. Všude je první a vše musí vědět v předstihu. To se šéfovi nemusí na jednu stranu líbit.…

Nejčtenější články

Doporučujeme