Superpotraviny: Jak je využít?

21. 7. 2016
Superpotraviny: Jak je využít?
Pusťte si do své kuchyně superpotraviny a pocítíte velké změny! Tyto suroviny blahodárně působí na imunitu, srdce, cévy, obsahují spoustu vitamínů, zpomalují stárnutí a prospívají celému tělu.

**GOJI **

Sušené plody goji neboli kustovnice čínské obsahují 18 druhů aminokyselin (včetně těch, které si tělo neumí vyrobit samo), spoustu vitaminů a minerálů (např. zinek nebo vápník) a jsou jedním z nejbohatších zdrojů karotenoidů. Ne nadarmo se o goji v Číně mluví jako o plodech dlouhověkosti – obsahuje totiž látky, které zpomalují stárnutí a podporují imunitu. Goji v kuchyni: Pro svou jemnou chuť je možné ji konzumovat přímo, ale můžete ji přidat i do salátů, vařené rýže, zeleninových vývarů, müsli nebo smoothie. Vynikající je také čaj z vylouhovaných sušených plodů.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Jediná potíž, se kterou se budete muset potýkat, bude zvýšený stres. Kupodivu ani to na vás nebude mít tak negativní vliv, jak by se dalo předpokládat. Zmizet by měly i ty potíže, jež jste…

Nejčtenější články

Články odjinud