Švédové: Co do sexuálních pomůcek jsme oproti ženám diskriminováni!

Švédové: Co do sexuálních pomůcek jsme oproti ženám diskriminováni!

Řetězec švédských lékáren se musí před ombudsmanem pro rovnoprávnost bránit proti nařčení z diskriminace. Dva Švédové si totiž stěžují, že sexuální pomůcky, které se v těchto lékárnách prodávají, neberou ohled na muže.

Jeden z nespokojených mužů ve své stížnosti píše, že státní řetěz lékáren Apoteket prý propaguje "pokřivený a nepravdivý obraz sexuality, který ukazuje ženu s vibrátorem jako silnou, moderní a nezávislou, kdežto muž s nafukovací plastovou vagínou je prezentován jako odporný a perverzní". Jak uvádí list The Times, lékárny Apoteket začaly v červnu prodávat celou řadu vibrátorů a dalších sexuálních pomůcek.

Zástupkyně Apoteket Eva Fernvallová se brání tím, že by prý firma ráda prodávala nějaké sexuální pomůcky pro muže, ale "žádné kvalitní produkty pro muže na trhu nejsou. Kdyby takové produkty byly, zařadili bychom je do sortimentu".

Ani u ombudsmana nespokojení muži neuspěli. Ten prohlásil, že "zboží Apoteket je k dispozici jak mužům, tak ženám, a Apoteket proto neporušila zákony bránící diskriminaci na základě pohlaví".

Doporučujeme

Články odjinud