Švédský královský pár nezaplatil u benzínky

Zdá se, že odjet od čerpací stanice po natankování pohonných hmot bez placení není pouze zlozvykem některých našich řidičů. Stejného prohřešku, alespoň podle informací skandinávského listu Trønder-Avisa, se dopustil i švédský král Carl XVI. Gustaf spolu s manželkou Silvií. Údajně z pouhé roztržitosti!

Došlo k tomu, když se vraceli do Stockholmu z krátké návštěvy v norském Levanger Haltu. Když se řidič jejich limuzíny rozhodl doplnit u místní benzínky nádrž, požádal ho vladařský pár, aby jim zároveň koupil pár sladkostí na cestu. Stalo se, u pokladny pak šofér zaplatil za pamlsky, opomenul však vyrovnat účet za pohonné hmoty a se svými pasažéry zmizel v oblacích prachu.

Teprve při prohlídce záběrů z bezpečnostní kamery si čerpadlář uvědomil, kým byl vlastně okraden. Nicméně skutečnost, že k jeho zákazníkům se nečekaně přiřadili i švédští královští manželé, mu jako satisfakce nestačila.

Věrohodnost historky potvrdila tisková mluvčí stockholmského panovnického dvora Nina Eldová a dodala, že Carl Gustaf a Silvia jsou obsluze čerpadla vděčni, že se spokojila s šekem na dlužnou částkou a omluvným dopisem a nechce událost dál dramatizovat. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud