Svět na růžovo

Svět na růžovo

Něžné odstíny růží symbolizují mládí, svěžest, křehkost, ale stejně jako mladé dívky, dokáží i ony svádět a rozpalovat své okolí. I proto patří růžové šaty mezi stálice na módním nebi.

Před nedávnem představil módní dům Dior cruise kolekci, ve které podstatnou roli vytvořily koktejlové šaty v několika růžových odstínech. A to ne náhodou, John Galliano zatoužil po znovuzrození bájného kultu mladistvé svůdnosti tak, jak ji dokonale ztělesňovala v 50. a 60. letech Bridget Bardot či Sophia Loren.

A rozhodně nebyl jediným návrhářem, který do letní kolekce zařadil růžové šatičky. Ne vždy se jedná o sladké modýlky pro -náctileté slečny. Odstínů růžové existuje tolik co typů žen a tak si prakticky každá může vybrat vyhovující model.

Královna strohé elegance Donna Karan nabízí jednoduché, ale o nic méně efektní kreace. To londýnská značka Kinder Aggugini nezůstala nic dlužna své pověsti a letní šaty z tohoto ateliéru doslova září a jejich nositelku jen těžko přehlédnete. V případě letní kolekce libanonského designéra Georgese Hobeiky o sladkosti mluvit nelze, jeho modely demonstrují fakt, že růžová se hodí i pro rockerky a rebelky.













foto: archiv firem

Doporučujeme

Články odjinud