Svěží vítr z New Yorku

Svěží vítr z New Yorku

Na slavném týdnu módy v New Yorku se pravidelně představují vyhlášené značky jako Donna Karan, Calvin Klein, Carolina Herrera či Ralph Lauren, ale svou velkou šanci zde dostávají i mladí tvůrci. Jedna nová hvězda se právě letos zrodila ...

Prabal Gurung pracoval pět let jako asistent návrháře u značky Bill Blass. Přesto, či právě proto, že se u této značky často měnili designéři, měl Gurung jedinečnou příležitost naučit se řemeslu a zároveň vytříbit svůj vlastní vkus a smysl pro oblečení. Ve své první kolekci pod vlastním jménem představil 20 elegantních modelů, která jak sám uvedl, navrhl pro ženu, jež je zároveň sex symbolem i inteligentní bytostí. Jeho oblečení se skvěle hodí pro dospělé šik ženy, mající cit pro detail a vytříbenost.

Není tajemstvím, že Gurungovým velkým vzorem je mistr francouzské haute couture, vizionář a jeden z největších návrhářů 20. století Yves Saint Laurent. V galerii Flat Art Foundation byly k vidění modelky oděné do hedvábných smokingů, kabátků ostrých střihů a elegantních koktejlových šatů, všechny tyto prvky vždy charakterizovaly Laurentovy kolekce. Ovšem Gurung zapojil také svou fantazii a mladistvý elán a tomu odpovídaly i výsledné modely. Elegantní, šik a přitom svěží a neotřelé.

Doporučujeme

Články odjinud