Syn udělal matce dluh za 26 tisíc kvůli Facebooku!

Syn udělal matce dluh za 26 tisíc kvůli Facebooku!

Dvanáctiletý chlapec z Británie propadl virtuální strategické hře Farmville, kterou na Facebooku provozuje společnost Zynga. Ovšem netrpělivý teenager nevyužíval jen virtuálních mincí, ale z matčiny kreditní karty dobíjel za skutečné peníze bankovky.

Některé předměty, zvířata a budovy se totiž dají ve hře nakupovat jedině za tento druh virtuální měny. Matce tak tajně učinil dluh, který v přepočtu na koruny přesahuje 26 tisíc.

„Poprvé použil moji kartu 14. března. Zjistila jsem to 29. a hned ji zablokovala. Já myslela, že utratil jen 427 liber, ale později to narostlo na 625 liber. Dohromady to nakonec bylo 905 liber, ale karta ještě pořád není doúčtována.

A Facebook ani Zynga mi nevrátí ani penci, protože syn žije se mnou v jedné domácnosti. Facebook akorát zablokoval jeho účet a společnost Zynga mi oznámila, že mám používat rodičovský zámek na počítači,“ uvedla pro The Guardian nešťastná matka, která si nepřála být jmenována.

Chlapec prý měl pro matku jednoduché vysvětlení svého utrácení: „Začali tam prodávat dobré věci, které jsem prostě chtěl.“

Vtipný případ týkající se závislosti na farmaření na Facebooku nedávno zveřejnila bulharská média. Zastupitel Plovdivu Dimitar Kerin prý byl vyloučen z klíčového úřadu poté, co se nedokázal soustředit na práci a stále dojil své virtuální krávy ve FarmVille.

ČTĚTE TAKÉ:
Šilhání u dětí způsobuje krátkozrakost!

Doporučujeme

Články odjinud