Tagliatelle 4x jinak

20. 9. 2013
Těstoviny milují dospělí i děti a v každé roční době jsou navíc rychlou variantou večeře či oběda. Dejte vale klasickým špagetám a zkuste dlouhé "nudle" tagliatelle na čtyři způsoby.

Tagliatelle s liškami

4 porce - příprava: 20 minut

  • 500 g tagliatelle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g lišek
  • 4 lístky šalvěje
  • 1 lžička kůry z citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 100 ml smetany

Tagliatelle uvařte na způsob al dente. Rozehřejte olej na pánvi, orestujte nasekanou šalotku a česnek. Přisypte lišky a lístky šalvěje a krátce poduste, asi tak 5 minut. Poté dochuťte kůrou a šťávou z citronu, solí, pepřem a zalijte smetanou. Prohřejte a promíchejte s těstovinami.

Tagliatelle se zeleninou =

4 porce - příprava: 40 minut

  • 1 menší lilek
  • 1 baby cuketa
  • 1 paprika (žlutá nebo červená)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 8 cherry rajčátek
  • sůl a pepř
  • 500 g tagliatelle
  • 40 g černých oliv
  • čerstvá bazalka

Lilek, cuketu a papriku nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek nasekejte a orestujte na oleji. Přidejte zeleninu a rozpůlená rajčátka. Osolte, opepřete a duste asi 15 minut. Občas zamíchejte. Mezitím uvařte těstoviny na způsob al dente. Přendejte na talíře, ozdobte olivami a čerstvou bazalkou.

Těstoviny s mákem a blumami

4 porce - příprava: 20 minut

  • 500 g tagliatelle
  • 300 g blum
  • 40 g másla
  • 1 celá skořice
  • 80 g mletého máku
  • 40 g moučkového cukru

Těstoviny uvařte na způsob al dente. Blumy nakrájejte na menší kousky a krátce, asi 5 minut, je poduste na rozehřátém másle společně s celou skořicí. Odstavte, vyndejte skořici a přendejte na těstoviny. Zasypte mletým mákem a moučkovým cukrem. Můžete ozdobit lístky meduňky.

NÁŠ TIP: Můžete zkusit i variantu s jiným ovocem (meruňky, maliny nebo rybíz) a skořicovým cukrem.

Těstovinové ragú s krůtím masem

4 porce - příprava: 45 minut

  • 350 g krůtího masa
  • 50 g pancetty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 2–3 stroužky česneku
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • 3 větší rajčata (nebo 8 cherry rajčátek)
  • 100 ml suchého bílého vína
  • sůl a pepř
  • 500 g tagliatelle
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Krůtí maso a pancettu nakrájejte na kousky a orestujte na oleji. Poté přidejte najemno nasekanou šalotku a česnek, větvičky rozmarýnu a krátce osmažte. Vsypte na kostičky nakrájená nebo rozpůlená rajčata, zalijte vínem, osolte, opepřete a nechte 30 minut na mírném ohni povařit. Mezitím si uvařte těstoviny na způsob al dente. Hotové slijte a na talíři přelijte ragú a ozdobte nasekanou petrželkou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Článek jsme převzali z časopisu F.O.O.D. 8/2013.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Od rána jste jako rybičky, čímž tak trochu rušíte jiné členy rodiny, kteří si chtějí přispat. Raději se běžte věnovat činnosti někam ven, tam vás nikdo neuslyší. Potíže s rodiči…

Nejčtenější články

Doporučujeme