Tak trochu jiná nakládačka

24. 8. 2016
Tak trochu jiná nakládačka
Přinášíme vám tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na chalupě nebo doma. Každopádně v jejich společnosti bude víkend stoprocentně labužnický.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

na zavařovací sklenici (1 l) příprava: 15 minut + odležení

500 g hovězího, telecího nebo jehněčího masa (například hrudí bez kosti) 100 g hrubozrnné mořské soli, lněné semínko, čerstvý rozmarýn, šalvěj, koření na jehněčí maso, 1 lžíce chilli vloček, 1 lžíce horčičného semínka, sušený koriandr, čerstvě mletý pepř

Očištěné a osušené maso nechte v celku nebo nakrájejte na větší plátky. Do masa vetřete směs z nasekaných čerstvých bylinek, soli, lněného semínka a koření.Nepřidávejte olej, maso samo pustí vodu. Uzavřete do sklenice a nechte v chladnu uležet 3 až 5 dní. Před tepelnou úpravou maso omyjte ze solného roztoku a osušte. Můžete jej pozvolna udit nebo grilovat.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Předposlední pracovní den bude v duchu usmiřování, ale to nemusí vyjít. Střelci nechtějí jít s pravdou ven. Jak je to s jejich milostným životem? Naštěstí se odreagují prací. Zelenou mají…

Nejčtenější články

Doporučujeme