Tak trochu jiná vévodkyně

Tak trochu jiná vévodkyně

Svatební obřad absolvovala Kate Middleton v luxusní róbě, ale hned druhý den se na veřejnosti objevila v obyčejných šatech značka Zara.

Modré plizované šaty značky Zara vyjdou na 1500 Kč. Nejsou ani z hedvábí, ani ručně šité. Pocházejí ze sériové pásové výroby a jsou ušity z umělé pleteniny.

Královská rodina se netají s tím, že se náklady na královskou svatbu vyšplhaly do závratných výšek. Svatební šaty pro Kate a její sestru Pippu vyšly přibližně na 1,5 milionu korun.

Podle oficiální tiskové zprávy zaplatila královská rodina za přispění Middletonovy rodiny náklady týkající se přímo svatby, zatímco ze státní pokladny se uhradily nepřímé výdaje spojené se svatbou - především za bezpečnost a dopravu.

Královna Alžběta II. také přispěla na svatbu svého milovaného vnuka. Zaplatila za polední recepci v Buckinghamském paláci, která následovala po svatebním obřadu. Na svatbu bylo pozváno 1 900 hostů, včetně korunovaných hlav a šéfů států a vlád, dále 50 členů širší královské rodiny, čtyři desítky zástupců zahraničních královských rodů, 200 činitelů britské vlády, parlamentu a diplomatického sboru, 60 vysoce postavených činitelů cizích vlád a 30 zástupců britské armády.

Catherine, vévodkyně z Cambridge, dala hned druhý den po svatbě zřetelně najevo, že se sice provdala za prince, ale že stále patří mezi „obyčejné“ lidi, kteří nakupují šaty v obchodním centru. Není divu, že podle zveřejněných průzkumů bezprostředně po svatbě výrazně stoupla popularita anglické monarchie.

Foto: repro www.fashionista.com

 

STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

ČTĚTE TAKÉ:
Iveta Bartošová: Bulvár lže. Nejsem na dně a nepiju!

Doporučujeme

Články odjinud