TAMARA (43): Manželovi vadí moje kariéra, dal mi nůž na krk

14 komentářů

Rambíša
25. října • 12:30

Elynor: Myslela jsem najít tu práci jinde než v té koupené firmě,aby on pracoval bez dohledu manželky a měl jiné možnosti,než od ní.

SandraN
24. října • 19:49

Některým manželům prostě něco vadit musí. Aby měli důvod si na ženě zchladit žáhu. Můj bývalý měl například dopal, když jsme v práci dostali přidáno. Přidal nám stát a já ho ve výši platu dohnala. Těch řečí, co jsem si vyposlechla. Pomalu snad abych se omlouvala, ne? Ani jsem o tom řeč nezačala, věděla jsem, že bude zle. Jak někoho z chlapů začne pálit výška platu ženy, nic a nikdo s ním nehne. Mindráky. Co jineho. Když mi řekl, že slyšel, že se bude propouštět a že jistě pustí mě, kdyz jsem prodělala vážnou nemoc....asi si neuměl představit, jak mi bylo. Pustili jeho. A už s ním nebylo k vydržení. Závěrem.....JE ÚPLNĚ PUTNA, KDO BERE VIC A KDI MÍŇ. LIDI JSOU PŘECE SPOLU ÚPLNĚ Z JINÝCH DŮVODŮ!

Elynor
24. října • 19:04

V článku ovšem není ani zmínky o tom, že by snad Tamara měla uklízečku / kuchařku / slečnu k dětem, proto spíš předpokládám, že nemá. Nicméně je to podle mě podružná věc, která nesouvisí s meritem věci. Osobně bych volila práci před manželstvím v tom případě, že by manželství bylo bezdětné. Děti má člověk jen jednou, rychle vyrostou, a je škoda jim nevěnovat ty roky, kdy jsou malé a stojí o rodiče. Až budou puberťáci, tak už ten zájem bude slabší. A připravit děti o otce jen proto, že chci dělat kariéru, to by mi bylo hanba.

Mata69
23. října • 17:48

Paní prodá byt po babičce a koupí půlku firmy, ani slovo o tom, že by o tom mluvila s manželem. Ano, byt byl její, ale být společníkem a koupit půlku firmy a ani o tom nemluvit s manželem? ...není divu, že se manžel cítí jaksi mimo. Skoro to vypadá, že manžel je jen ten divnej patron co s ní bydlí. V normálním komunikativním manželství se snad probírá i povýšení...tady to vypadá, že si jede paní po své koleji, ještě chlapovi kdyz prijde o práci, řekne že se vlastne nic neděje, ze sama vydělává dost ( on do te doby netušil, kolil žena vydělává?) Paní je trošku buldozer, tomu nasvědčuje i ten rychlý postup.

Rambíša
23. října • 17:45

Paní Tamara by měla sama manželovi najít nějakou práci,samozřejmě utajeně,nedělalo by dobrotu,aby byly v jedné firmě spolu,když on se takto trapně chová. Ty časy,že muž je živitel,jsou dávno pryč.Já měla názor,že kdo z manželů má možnost více vydělávat,ať se do toho pustí! Hlavně,aby měla rodina dostatek. Zde pán místo aby byl rád,že má úspěšnou manželku,tak prudí a sám sebe degraduje do pozice otravné a neschopné osoby. U nás jsem měla mnohonásobně větší plat než muž,zabíralo mi to hodně času,ale vždy jsme byli schopni se zastoupit a děti měly ve všem přednost.Někdy je nesnadné udržet nadhled a hlavně se nesmí furt stavět "já tady vydělávám,tak si budu dělat to a to,ty mlč a šoupej nohama" ,zde v článku asi paní taky popichovala a předhazovala,jaká je borkyně,což muž nechtěl asi už poslouchat. Nic se nesmí přehánět.

Elynor
23. října • 20:47

@Rambíša: Však ona mu přece našla práci - nařídila mu, aby šel dělat provozního k jejímu bývalému spolužákovi. Patrně se ho neptala, jestli chce. Pouze konstatovala, že si na to nakonec zvykl. Už to je dost přes čáru.

Elynor
22. října • 23:07

… a těch desetiletých dvojčat se zas nikdo neptá, co ony by si vybraly... :achjo:

Elynor
22. října • 23:01

To je docela raketová kariéra, za čtyři roky se stát spolumajitelkou firmy, kde začínala jako asistentka... na to musí být ostré lokty. A povaha. Jestli tytéž vlastnosti uplatňuje Tamara i doma a chová se k manželovi jako "vedoucí projektů", ani se mu nedivím. Jednou mu musela dojít trpělivost.

lebahu
22. října • 22:25

Paní ovšem s pánovým (pošramoceným) egem pracuje špatně. Kdyby ho vmanévrovala do pozice "ty jsi tak skvělý, jiní chlapi jsou bábovky a úspěšnou ženu by vedle sebe nesnesli, ale ty máš koule, tobě to nevadí, já potřebuju silnýho chlapa jako ty..." tak se pán bude dmout pýchou a ona bude mít klid.

Noral
22. října • 12:46

Po zkušenostech s muži a jejich egem bych si vybrala práci.V článku není ani zmínky o tom že by paní kvůli práci zanedbávala děti nebo domácnost,takže problém je jen v pánovi a jeho egu.

Elynor
22. října • 23:04

@Noral: Tak samozřejmě že v článku není nic o zanedbání dětí nebo domácnosti - i kdyby se to dělo, tak přece se tím nebude Tamara chlubit, že. ]:-D Navíc z pozice schopné manažerky nemůže připustit, že by něco nezvládala. Problém bude i v jejím egu.

Noral
23. října • 13:43

@Elynor: Je to možné,ale v případě tak vytížené a jistě velmi dobře vydělávající osoby předpokládám že bude mít paní na úklid,nebo i hospodyni.V dnešní době čím dál častější.

helza
24. října • 10:42

@Noral: Rozhodně ale takto vytížená osoba nemá čas trávit odpoledne s dětmi. A děti potřebují nejen tátu, ale i mámu - tu žádná hospodyň, služka, ba ani paní k dětem, zastoupit nemůže.

Noral
24. října • 14:43

@helza: Helzo,v dnešní době nemusí být žena ani podnikatelka,stačí když pracuje např.ve službách,v kanceláři,je zcela běžné že se končí v 17h.nebo i později a domů se dostane v 18h.někdy i později.Odpoledne tráví s dětmi v dnešní době jen málokdo,musí se prostřídat s partnerem.

Doporučujeme

Články odjinud