Táňa (37): Jsem těhotná. Bojím se, že mě přítel opustí kvůli své stále ještě ženě

12 komentářů

Anonymizovaný
6. září • 9:53

jak to dopadlo? dost by mě to zajímalo.
M.

SandraN
27. dubna • 20:25

Když je jeho žena zpátky, logicky se scházejí jedině u ní. A pokud s ní bude chtít žít, pak zase u ní. Jistě nebudou obě ženy v jednom bytě....a jistě spolu předtím nebyli pořád v bytě, kde jsou kluci, ale býval u ní, když děti hlídali prarodiče. Mě totiž tak nějak napadá, že se jeho bývalá žena vrátila teď právě proto, že od někoho musela vědět, že ta nová známost jejího muže dostala novou dimenzi. Nakonec - kdyby byla budoucí mamina už byt opustila a nastěhovala se k nim, tak by byla namydlená. Kam by šla? A taky mě trošku zaráží, že on netrval na původních plánech. A sice že bývalé paní neřekl, jo, fajn, chceš se taky starat o děti? Souhlasím se střídavou péčí, kde s nimi budeš bydlet? Asi někde blízko, viď. Ke mně se příští měsíc stěhuje tady moje přítelkyně. Já to vidím nějak bledě. Být tou novou, nečekám a rovnou mu řeknu, tak co bude? Chci jistotu, ať je jakákoli.

SandraN
27. dubna • 15:03

Je ten život složitý. Nikdy nic člověk nemá jistého. I když to tak třeba vypadá. A když chlap chce, kdykoli od rodiny, dítěte, ženy, odejde a není moc, která by ho zastavila. My ženské jsme přesvědčené, že to vyjde, že tenhle je ten, se kterým budeme šťastné, a najednou je něco jinak a tím pádem je pro nás jinak všechno. Já tady vidím snad největší riziko v tom, že ten pán to bude x let hrát na dvě strany. Bude napůl s manželkou a napůl s přítelkyní. Nebude chtít nikomu ublížit a všichni se v tom budou plácat. Radu mám jedinou, když to už tak dopadlo: být na místě těhotné přítelkyně, vyzvu ho, aby mi jasně řekl, zda chce dál žít s manželkou a jejich dětmi. Pokud se pán nehodlá řádně rozvést a skutečně se mnou a naším dítětem žít /s tím, že by si kluky samozřejmě brali/, vyzvala bych ho k okamžitému odstěhování s tím, že naše dítě uzná za své a bude posílat alimenty. Láska neláska, ať jasně řekne, co bude dál. Aby si budoucí maminka ničila nervy a kolik let čekala na zázrak, že se ten dotyčný rozhoupe a tím si blokovala k sobě přístup někoho, kdo by o ni vážně stál, to je ztracený čas.

Elynor
27. dubna • 17:16

@SandraN: Těžko může dotyčná těhotná vyzývat pána k odstěhování, když on u ní nebydlí :-) podle článku se ona měla stěhovat k němu a jeho dětem. Na to nedošlo, neb se tam dřív vrátila dosavadní zákonitá manželka. Ano, dítě uznat za své a platit alimenty by měl. Ovšem všichni si úspěšně zkomplikovali život, a to na dlouhou dobu, bez ohledu na to, se kterou ze zúčastněných žen ten chlap nakonec zůstane a zase to odnesou ty děti (všechny tři), které doplatí na hloupost a nezodpovědnost dospělých.

Anonymizovaný
27. dubna • 10:06

Bude z něj bigamista, to v lepším (pro Táňu příznivějším) případě :-) bude mít dvě rodiny současně a mezi nimi kmitat.

mina0405
26. dubna • 20:52

Myslim,ze se vrati zpatky k manzelce.

Elynor
26. dubna • 13:31

No, nejspíš nezůstane. První rodina tady byla dřív, děti jsou tam dvě, pán vypadá, že má vůči nim velmi dobrý vztah a velkou zodpovědnost. Možná se nemělo s tím dalším dítětem tak pospíchat. Nepíše se tam, jak dlouho spolu chodili, odhadem možná půl roku? No a pak je otázka, jak to všechno doopravdy s tím odchodem manželky bylo. Věci někdy nejsou, jak se zdají být. No a že byli kluci nadšení, že se máma vrátila? Pochopitelně. Je to jejich máma, jinou nemají a mít nikdy nebudou. Cizí paní, kterou možná párkrát viděli na krátkou dobu, by jim nikdy nemohla matku nahradit.

farah.farah
26. dubna • 12:30

Jako bejt ta babička co ty děti hlídá a přijít mi tam tahle můra, který byly její vlastní děti dva roky úpln ukradená a že se vrací tak přiznávám ačkoli je to její byt a právně asi má nárok se tam vrátit tak já bych í dovnitř prostě nepustila. Přijde mi to strašně sprostý, že dětem hled říká že se vrátila aniž by s manželem měla dohodnuté že je to OK že to spolu zase zkusí, to se prostě nedělá, zvlášť né když museli být kvůliu rozvodu minimálně v nějakém kontaktu a předpokládám že vděla že má novou partnerku. Připadá mi že manželka bude typ nějaké manipulativní mrchy co moc dobře ví co na manžela platí a proto to udělala právě takto............i bych věřila tomu že si vytipovala dobu kdy on doma nebue aby ji nemohl vyhodit mezi dveřmi......pánč se jí dost těžko vyhazuje potom co dětem oznámila že se vrátila a ty jsou štěstím bez sebe....bohužel se ale obávám že nová partnerka o chlapa přijde přijde mi že ho žena má pěkně vycvičeného a dokonale ho umí zblbnout. Navíc podle toho co tam je napsáni mi přijde že on jí nikdy úplně nezavrhl, ml tam pro ni ty dveře stále otevřené a doufal že se vrátí, tak že přes to vše co mu a dětem udělala byl zjevně dlouho připraven jí dát druhou šanci a ukončil to jen ten nový vztah. Jenže místo aby bydlel s novu partnerkou tak bydlí se ženou a "hrají" si tam na rodinu......Já pochopím nevěru, to se stane, člověk zblbne, ale už nechápu to že ženská může kvůli chlapovi opustit své děti a nebýt s nimi jestli jsem to pochopila dobře téměř vůbec v kontaktu........osobně si myslím že manželka se typ manipulativního sobce a dříve nebo později jim všem třem opět něco pěkného provede a to se stane témř s jistotou protože si myslím že s ní zůstane.

Rambíša
26. dubna • 10:37

Táňa měla počkat až by byl pán rozvedený.Takhle to vypadá dost bledě pro ni,asi zůstane sama s dítkem...Manželka je hodně vyčůraná,užila si,a zná asi dobře svého muže natolik dobře ,že si byla jistá se svým návratem. On sice taky nevydržel "sušit",ale jinak dělal jakoby se nestalo nic! Přitom vlastně dělal Táně plané naděje do budoucnosti - když ale přišlo na věc,tak sklapl podpatky a šup zpátky k manželce - pro něj nejpohodlnější varianta,kdy nemusí nic řešit,a nějaká náhradnice: má zkrátka pech!

Mata69
26. dubna • 9:40

No, obávám se, že ten muž dá přednost té stále ještě manželce...protože jestliže svoje děti tak miluje a tak mu na nich záleží - udělá to hlavně kvůli nim. Je jen na něm, jak si to porovná v hlavě - jak zpracuje křivdu, kterou mu způsobila - ale vzhledem k tomu, že se s jejím odchodem tak dlouho srovnával, tuším, že to pro autorku článku dobrý konec mít nebude. On se bude jistě k novému dítěti znát, ale rodinu nejspíš zachová tu původní.

Anonymizovaný
26. dubna • 9:07

Tento příběh mi nepřipadá tak příliš sci-fi. Touha po kariéře a následné vystřízlivění a probuzení přirozených ženských pudů je už všude kolem nás běžné. Pokud je příběh reál, pak "Bližší košile , než kabát." Muž, který 2 roky bojoval o klid svých dětí, jim ho prostě nezhroutí. Může se sice "externě" o nové miminko občas starat, ale SVĚTLÉ ZÍTŘKY ??? To je iluze.

Anonymizovaný
26. dubna • 12:14

@Anonymizovaný: Příběh je reálný, v mé rodině se stalo téměř totéž. Snacha odešla od syna i s chlapečkem(7), je už rok pryč, ale přijde mi, že se chce vrátit.Parkrát mi volala a chovala se mile, v klidu jsem ji vyslechla a promluvila s ní, ale dala jsem ji diplomaticky najevo, že ji už nevěřím.Takže žijí každý jinde a hodně daleko od sebe, ale dohodli se na tom, že si klučíka předávají každých 14 dní do péče, syn přispívá na výživu ve výši předpokládaných alimentů, zatím rozvod neproběhl. Snacha se chtěla rozvádět, ale teď si to patrně rozmýšlí a nic se něděje, žádné rozvodové řízení. Je to věc názoru, podle mě ji zase až tak moc nechybělo, měli nový dům, ona nepracovala v klasickém zaměstnaneckém poměru, hodně cestovali, asi ji pálilo dobré bydlo. Přiznám se, že by mi nechyběla, kdyby se nevrátila. Syn sice zatím nikoho nemá, ale co já vím.

Doporučujeme

Články odjinud