Taťána Vilhelmová doma v kalhotkách nechodí

Taťána Vilhelmová doma v kalhotkách nechodí

Nový film režiséra Jana Hřebejka Medvídek už v kinech slaví první úspěchy. V hlavních rolích se kromě Aňi Geislerové, Jiřího Macháčka nebo Ivana Trojana představila také herečka Taťána Vilhelmová (29), která hraje neřízenou střelu s bordelářskými sklony Vandu.

"Ona je jedna velká energická smršť," říká herečka. "S tím, co má doma, bych se já nikdy nesžila. Ne že bych byla nějaký výrazný pořádníček, ale bordel, jako má ona, také nemusím. Kromě toho Vanda chodí často doma jenom v kalhotkách, a to já rozhodně nedělám. Ani se jako ona neoblékám. Zkrátka myslím, že my dvě jsme dost rozdílné."

I přes všechny neshody mají Vanda a Taťána přeci jenom jednu věc společnou. Obě jsou maminky. Ve filmu vychovává Vanda s Jirkou (Jiří Macháček) malou holčičku. Ve skutečnosti má Táňa se svým manželem Pavlem dnes již téměř dvouletého syna Františka.

"Díky tomu, že mám doma malé dítě, mi ty miminkovské scény vůbec nepřišly vůbec náročné. A to jinak obvykle bývají. Kupodivu tohle mé filmové dítě bylo hrozně hodné, takže jsme nemuseli řešit žádné problémy. Celkově mi natáčení přišlo pohodové," vzpomíná.

Ve filmu je scéna, kdy se Vanda s Jirkou hádá a brečí. Vše vypadá naprosto věrohodně.

"I když to vypadalo dost opravdově, nebrečela jsem doopravdy, hrála jsem to. K pláči jsem ale neměla daleko, uvědomovala jsem si, že taková smutná epizoda ve vztazích nastává dost často," říká herečka, která ale má jinak v životě štěstí. Třeba to, že se s manželem Pavlem seznámila při natáčení filmu Bohdana Slámy Štěstí. A za roli ve Štěstí získala v roce 2006 i Českého lva za hlavní ženskou roli.

Doporučujeme

Články odjinud