Teenageři smskující jako o život častěji podlehnou rizikovému sexu, alkoholu a drogám!

Teenageři smskující jako o život častěji podlehnou rizikovému sexu, alkoholu a drogám!

Bez ohledu na to, o čem si povídají prostřednictvím sms, teenageři posílající denně více jak 120 textovek jsou rizikovou skupinou, která často provozuje nechráněný pohlavní styk a propadá drogám a alkoholu.

Tvrdí to američtí psychologové s tím, že extrémní smskování samo o sobě nevede k sexu, alkoholu či drogám, ale chyba je spíš ve výchově.

„Tato studie shrnuje, že tento typ teenagerů je velmi náchylný k tlakům svých vrstevníků a má také velmi tolerantní či chybějící rodiče,“ tvrdí autor studie docent Scott Frank z Case Western Reserve University.

Ačkoli smskování nijak nesouvisí se sexualitou a požíváním alkoholu či drog, děti posílající velké množství textovek denně mají benevolentní rodiče, kteří zřejmě nehlídají ani jiné oblasti jejich života.

Jinak řečeno, rodiče, kteří hlídají množství odeslaných zpráv u svých dětí, hlídají také, jak se jejich potomci chovají a s kým se stýkají. Nasvědčuje také tomu analýza, podle níž nejčastěji extrémně smskují děti, které mají rodiče nižšího vzdělání, žijí v neúplné rodině či bez rodičů. Příčinou je tedy laxní výchova a nedostatečná péče.

ČTĚTE TAKÉ:
Tak trochu jiná modelka!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud