Tělo jako důkaz. Známé ženy odhalily, co dělají, aby se cítily skvěle

Tělo jako důkaz. Známé ženy odhalily, co dělají, aby se cítily skvěle

Jak se známé ženy připravují do plavek? Kde cvičí, čeho se vzdaly a jaké jsou jejich triky na postavu bez chybičky?

Olga Menzelová (36)

PRODUCENTKA

„Nechci, aby to znělo nafoukaně, ale mám svoje tělo ráda. Ano, mohla bych být vyšší a mít delší nohy, ale to už bych nebyla já. Jsem přesvědčena, že krása je hlavně o sebepřijetí. Nejvíc se mi to potvrdilo v Americe, kde jsem potkala spoustu černošek, které měly velká prsa a pořádný zadek, ale nesly se tak, že nenechaly nikoho na pochybách, že jsou krásné. I z toho důvodu mě mrzí, že v Čechách je tak malá tolerance vůči jinakosti.

Jakmile se někdo vymyká svým vzhledem nebo oblékáním, hned je považován za blázna. Zrovna nedávno jsem na chvilku vyběhla z kadeřnictví, v rámci jednoho obchodního komplexu, kde mi barvili vlasy. Měla jsem na hlavě stanioly a všichni se na mě dívali, jako kdybych spadla z Marsu. Myslím si, že je i velká škoda, že se dnes tolik dívek snaží stylizovat do jednoho Barbie vzhledu, protože už jsou skoro k nerozeznání. Krása přitom spočívá v jedinečnosti individuality.

Jsem skutečně spokojená taková, jaká jsem. Obleču věci, které jsem nosila na gymnáziu. Vyjma těhotenství jsem v životě měla výkyvy nejvýš dvou kil. Může za to pohyb i genetika. Sport je pro mě, coby bývalou atletku, součástí života. Už deset let cvičím hathajógu. Teď jsem začala chodit na soukromé lekce k Lucce Königové, která je výjimečná jogínka. Ráda si nechávám poradit od odborníků, a proto v poslední době využívám i služeb stylisty Honzy Pokorného, který mi vybírá šaty do společnosti.

Vzhledem k tomu, že mám malé dítě a spoustu aktivit, je to pro mě skvělá úspora času. Doporučovala bych to každé ženě, protože stylista ví, co se k čemu hodí a co postavě lichotí. Není to tak dlouho, co jsem také objevila BB krém, který už používám místo běžného make-upu. Často však v případě krásy stačí vsadit na to nejjednodušší. To se mi potvrdilo před dvěma lety, když jsem v obchodě hledala krém na zakrytí kruhů pod očima a prodavačka se mě zeptala: ‚A nechtěla byste se raději vyspat?‘ Nejprve jsem zalapala po dechu nad tou upřímností hraničící s drzostí, ale nemohla jsem s ní než souhlasit.“


Markéta Hrubešová (42)

HEREČKA

„Už jsem se dostala do věku, kdy jsem pochopila, že hezká postava není zadarmo, a smířila se s tím, že zázračná pilulka na hubnutí prostě neexistuje. Jediná možnost je hýbat se a přemýšlet o stravě. Protože mám jídlo ráda, nechce se mi v tomhle ohledu moc omezovat. Naučila jsem se jíst hodně zeleniny a mám také štěstí, že mi moc nechutná sladké. Přesto ale se sebou neustále vedu dialog, kdy moje vzorná Markéta by pořád cvičila a dávala si saláty, zatímco Markéta zlobivka by nejradši lenošila a pochutnávala si na jídle.

Převahu má spíš ta první, a proto zhruba dvakrát týdně chodím do dámského fitness centra Hany Bany. Ještě před třemi lety jsem se přitom posilovně vyhýbala obloukem a všem tvrdila, že jsem kavárenský typ. Pak jsem tomu ale přišla na chuť, zvlášť když to po třech měsících pravidelného tréninku začalo být znát na postavě. Vyhovuje mi, že cvičím jenom mezi ženami, hlavně po dvacáté sklapovačce na Power Plate, kdy rozhodně nevypadám sexy.

Když jsem ale unavená, k pohybu se nepřemlouvám. Dřív jsem to dělala a často se mi to vrátilo v podobě nachlazení. Kromě posilovny se také snažím všude chodit pěšky, a to i do schodů, přestože bydlíme ve čtvrtém patře. Při vaření, které mě hodně baví a brzy vydám už svoji druhou kuchařku – tentokrát pivní –, ochutnávám jen trochu, abych doladila chuť. Vyhýbám se i tomu, dojídat po dítěti, což často ženy dělají. Ale hlavně jsem se naučila mít se ráda i se svými nedostatky a zbytečně se nepeskovat za každý prohřešek. Protože vztah, který má žena sama k sobě, se v kráse odráží ze všeho nejvíc.“


Renata Langmannová (26)

MODELKA, ČESKÁ MISS 2006

„Ideál dokonalého těla je podle mě velmi subjektivní. V poslední době ale kolem sebe vidím spoustu žen s krásnou postavou. Zdá se mi, že se Češky mnohem víc než dřív zajímají o to, jak vypadají a také co jedí. Mně osobně se líbí, když má žena zpevněné tvary a je jedno, jestli váží padesát nebo osmdesát kilo. Často si u žen, ale i mužů všímám, jaký mají zadek. U žen se mi líbí velký vypouklý, jako má třeba zpěvačka Beyoncé. Vím však, že já ho nikdy mít nebudu. Myslím si, že řešit, jak bude tělo vypadat v plavkách těsně před létem, je už pozdě, a proto se ho snažím udržovat po celý rok.

Odmalička mám ráda pohyb. Pomáhá mi nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Dlouho jsem byla zvyklá věnovat se hodně energickým sportům, jako je box, běh nebo trampolíny. Letos po zimě jsem ale cítila, že potřebuji zklidnit a posílit povolená záda. Začala jsem proto chodit na hotjógu, která mi skvěle pomáhá i na celulitidu, a také cvičím pilates na reformerech, což tvaruje krásně štíhlé svaly.

Na jaře jsem se také nechala strhnout vlnou detoxikace a vsadila na zelené potraviny, jako je chlorela, mladý ječmen a aloe vera. Přestože coby modelka často předvádím plavky a spodní prádlo, není to moje nejoblíbenější část práce. Mnohem lépe mi je, když se můžu skrýt v davu na pláži a když nejsem ve vodě, často si dávám přes plavky pareo. Snad jako každá žena mám své problémové partie a zdá se mi, že třeba zadek a břicho budu řešit po celý zbytek života.“


Článek vyšel v časopise Dieta.

Doporučujeme

Články odjinud