Baťa 1399 Kč Foto: Archiv firem

Baťa 1399 Kč Foto: Archiv firem

Baťa 1799 Kč Foto: Archiv firem
Baťa 1399 Kč Foto: Archiv firem
CCC 857 Kč Foto: Archiv firem
CCC 1149 Kč Foto: Archiv firem
39
Fotogalerie

Tenisky k letním šatům: Které zvolit ke košilovým, midi či maxi a kde je koupit

Obout tenisky k šatům už dávno není módní přešlap, přímo naopak. Tato kombinace je trendy již delší dobu a nejenže skvěle vypadá, ale navíc zajistí opravdové pohodlí po celý den i večer. A jelikož právě večery už pomalu začnou být chladnější, jde i o kousek, který vás relativně zahřeje. Jak tenisky a šaty kombinovat?

Tenisky, které můžete obout k šatům, v sobě musejí mít špetku elegance. Skvělé jsou třeba takzvané slip-on tenisky, do nichž díky gumovým vsadkám jednoduše vklouznete a které se krásně přizpůsobí tvaru vaší nohy. Vypadají skvěle i k šatům na tělo nebo pouzdrovým sukním a mohou být pohodlnější alternativou k balerínkám nebo třeba mokasínám.

S čím nosit bílé tenisky? Podívejte se na video:

Obléknete-li si například bavlněné šaty na tělo, obujte spíše elegantní tvar tenisek, úzké a nízké. Pokud zvolíte oversize či maxi šaty, nebojte se zvolit mohutnější tenisky, třeba s vyvýšenou platformou.

K jednobarevným šatům s áčkovou sukní nebo ke košilovým šatům se zase perfektně hodí sportovní tenisky, které už dávno nejsou určeny jen na běhání. Nebojte se ani výrazných neonových odstínů, díky kterým budete nepřehlédnutelná.

Prakticky ke každým šatům můžete také obout plátěné tenisky ve stylu converse. Například pruhované šaty, kožený křivák, bílé plátěné tenisky a slaměný klobouček tvoří naprosto dokonalý outfit pro slunečný, chladnější den.

Čeho se vyvarovat?

Pokud oblečete šaty s délkou končící mezi koleny a lýtky, vyvarujte se kotníčkových tenisek, které opticky zkrátí nohy a rozšíří lýtka. Dejte si také pozor na přemíru vzorů, oblečete-li barevné šaty, dejte přednost jednobarevným teniskám a naopak. Nenechte také vykukovat ponožky, nevypadá to hezky.

Inspiraci najdete v naší galerii!

Doporučujeme

Články odjinud