V zimě zpravidla nemáme chuť na salát tak jako v létě. Salát ale nemusí být jen z rukoly, polníčku a ledového salátu. Sáhněte po jiné zelenině a připravte si pokrm, který vás v zimě zahřeje.
Teplý salát z kořenové zeleniny se sýrem feta je jídlo jako stvořené pro zimní dny. Kombinaci špenátu, pečené mrkve a jemné medové zálivky si oblíbíte na první ochutnání. Recept na teplý salát z kořenové zeleniny se sýrem feta najdete ZDE.
Salát z červené řepy poslouží jako příloha i lehký oběd. Zkuste k němu třeba přírodní kuřecí plátek nebo francouzské brambory. Jednoduché, zdravé a vydatné! Recept na salát z červené řepy najdete ZDE.
Brokolicový salát je stejně dobrý teplý jako zastudena. Šunku můžete nahradit kuřecím masem, tofu nebo tuňákem. A pokud vás omrzí v salátu, zkuste ji přidat do slaného štrúdlu s brokolicí a se sýrem.
Recept na brokolicový salát najdete ZDE.
Recept na štrúdl s brokolicí a se sýrem najdete ZDE.
Čočkový salát s piniovými oříšky je mezi teplými saláty favoritem. Čočka se spolu s batáty postará o vydatné jídlo, které si nebudete vyčítat. Věděli jste, že sladké brambory navíc mohou sloužit i jako prevence proti rakovině? Více o jejich blahodárných účincích na zdraví najdete v článku na MojeZdravi.cz
Recept na čočkový salát s piniovými oříšky najdete ZDE.
I když máte možná pocit, že jste přes Vánoce měli ryb až až, smažený kapr vám omega-3 mastné kyseliny důležité pro vaše srdce nepřidá. Zkuste raději těstovinový salát s treskou nebo těstovinový salát s tuňákem, jednoduchý a rychlý způsob, jak zařadit ryby do vašeho jídelníčku. A jaké ryby vybrat, aby vašemu tělu prospěly co nejvíce? Přečtěte si článek, který vás provede výběrem těch nejzdravějších ryb.
Věděli jste, že si můžete z čočky udělat také hummus? Ne? Podívejte se na video, jak se to dělá.