Tequilou proti obezitě

13. 1. 2006
Konzumenti tequily, kteří na ni pějí ódy pro její nezaměnitelnou chuť, většinou ani netuší, že základní surovina, z níž se vyrábí, má daleko širší uplatnění.

Podle názoru mexických univerzitních vědců totiž inulin obsažený v tzv. modré agave, která je zdrojem oblíbené lihoviny, posiluje imunitní systém organismu, podporuje trávení a dokonce redukuje hladinu cholesterinu v krvi. A nejen to. Jak zjistil tým vedený Jorge Ortegou, přispívá také ke snižování hmotnosti, takže by mohl sloužit i k léčbě otylosti. Zbývá jen stanovit optimální dávkování, jež vyvolá žádoucí efekt. (Plus)

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Už zítra je Světový den cyklistiky, proto byste měli pomýšlet na víkend strávený ve sportovním duchu. Ruku na srdce, poslední dobou nemáte čas na aktivity, které jsou spojeny s hodnotným…