Tereza (31): Obtěžuje mě vlastní tchán. Je mi odporný, ale nedokážu se bránit

21 komentářů

lebahu
21. prosince • 11:03

Elynor: Zs ale když se na to podíváš logicky, proč by si něco takového snacha (pokud nezešílela) vymýšlela? Tím by nic nezískala.

Elynor
19. prosince • 10:24

No a za sebe pravím, že kdybych byla postavena před volbu, zda věřit někomu, kdo téměř nekomunikuje, odmítá rodinná setkání, a když už na ně dojde, tak na návštěvách se tváří jako bóží umučení, a teprve po letech(!) z něj vypadne ničím nepodložené obvinění, nebo zda věřit manželovi, kterého znám mnoho desetiletí, tak bych skutečně věřila jemu a ne přivdané slečně. Považovala bych ji za hysterku a děsila se, koho si to syn vzal.

Elynor
19. prosince • 10:18

evicka: souhlasím. Je dospělá a asi i svéprávná, když se mohla vdát, a jestli jí něco vadí, má si to vyřídit sama s tím dotyčným. Složitě vymýšlet, komu budu žalovat a jak to udělám, abych nevypadala blbě? To tak v páté třídě, tam bych to pochopila, později už je to povážlivé.

Pája1
19. prosince • 9:06

Až ji bude zase obtěžovat, tak ho poslat někam. Takhle když na to nereaguje to vypadá, že to toleruje. A manželovi a jeho rodině oznámit, že ji někdo obtěžuje, nejmenovat, ty sms nejsou podepsaný, rodina to začne řešit a tchán dostane strach a přestane.

modrodolka
18. prosince • 22:05

To se mi zdá, jako nejlepší nápad, to co napsala Syda. Ale u mne by byl problém, že já bych nemohla už žádný oběd, ani věčeři, ani nic v životě s dědkem absolovovat, poblinkala bych se.

Novrol
18. prosince • 17:31

Mata69: Také to nechápu. Nahlas bych se bránila tchán netchán. Nikdo nemá právo mě obtěžovat.

Sonya60
18. prosince • 16:11

Kdyby se jednalo o souseda nebo někoho jiného, tak by ho jistě dokázala bez problémů usadit a odkázat do svých mezí. Ona hlavně nechce ublížit svému muži a své tchýni, protože je má opravdu ráda. Ono říct manželovi: "Hele, já vím že máš svého tátu rád a určitě byl pro tebe dobrý táta, ale on je prase a zvrhlík, ke mě se tak totiž chová. Ale jenom, když u toho nikdo není" Pokud nechce, aby nakonec zůstal "černý Petr" u ní, tak by měla manželovi o chování jeho otce k ní povyprávět. Také mu vysvětlit, proč mu o tom už neřekla dříve. Manžela to bude jistě bolet, ale to se nedá nic dělat. Měla by mu možná i navrhnout, aby ho společně při jeho sprosťárnách odhalili. Vytvořit k tomu podmínky a prostor , se schovaným manželem na číhané ..

farah.farah
18. prosince • 13:57

Já bych ji tak rychle neodsuzovala. Jasně holka má poněkud problém se sebevědomím a sebehodnotou, ale to má kde kdo. Bez ohledu na to ten tchán na takové chování právo nemá a on je ten viník nikoli ona. Pán se chová jako stalker, dělá mu dobře ten pocit moci, který nad ní má. To je to, co by si měla uvědomit, to je to, o co ho musí připravit.
Způsobů je víc od toho že se mu postaví sama až zase bude mít nějaké blbé kecy nebo to řekne manželovi, nebo na policii nahlásí nebezpečné pronásledovování, nebo ho třeba pozve na kafe a promluví si s ním o tom a ten rozhovor si nahraje a ten pak buď použije proti němu jako ještě jednou něco zkusíš a tuhle nahrávku zveřejním, nebo to může pustit manželovi aby jí uvěřil a nebo předat policii. Zkrátka možností je mnoho záleží na tom na co se ona cítí, ale něco udělat musí, zvlášť pokud se to stupňuje.

evicka
18. prosince • 13:37

Neskutečná kačena!!!Proč řeší kterak to prásknout a není schopná toho oplzlíka sama energicky odpálkovat aniž by musela žalovat jeho ženě nebo svému muži. Když čtu o podobných husičkách, chápu, proč s námi mnozí muži pohrdají. Stydím se za ni.

lebahu
18. prosince • 11:01

Syda1949: Čím dýl to bude tajit, tím víc to bude podezřelejší, že "v tom jedou spolu". A opravdu je velice pravděpodobné, že i kdyby je tchýně a manžel načapali třeba i v té posteli (tmavým koutě), vítěz bude on, protože "je jenom chlap, nemohl si pomoct, ta děvka ho svedla..."
Takže to chce opravdu začít řešit než bude pozdě a bude z toho průšvih daleko větší. Mě z toho berou mory, ježiš jak já bych si dědka vychutnala... copak jste fakt ženský nesvéprávný puťky a jenom čekáte a pak pokorně táhnete co na vás život naloží?
A nebo je to fakt divná familie a co je jednoho patří všem... přemýšlím jak jinak na takovou blbost mohl dědek přijít. Naposled to tuším fungovalo v prvobytně pospolné, že "otcem" dítěte je celá tlupa", ale furt se hlásaj návraty ke kořenům a paleo strava a tak vůbec... tak třeba to mají opravdu takhle. :-)

Syda1949
18. prosince • 10:17

lebahu: Je možné, že jsou to jen silácké řeči, ale také nemusí být. Faktem je, že o jiném fyzickém kontaktu autorka nepíše. A je otázkou jestli je z těch SMS zpráv nějak poznat jejich autora. Pokud ne mohlo by dojít k nepříjemné konfrontaci a není jisté, že by z ní vyšla jako vítěz.

ludmila.ludmila
18. prosince • 10:11

Také jsem měla takového tchána-oplzlého dědka,ale hned jsem mu dala najevo co si o něm myslím a ignorovala jsem ho.Je to nepříjemné ,ale udělat konec hned v začátku

lebahu
18. prosince • 9:36

Mata69: Já myslím, že kdyby ji chtěl cpát do kouta, už to dávno udělal, nečekal by x let. Dědkovi už nestojí, tak si dokazuje "že je ještě chlap" blbejma kecama a baví se tím, že se ho ona bojí. Takže mu sdělit něco ve smyslu ať se vrátí do hrobu a dělat si z něho nepokrytě srandu by fungovalo a sklapnul by. Jenomže to chtělo hned.
Pokud má nějaký oplzlý SMS v mobilu, tak jako důkaz je to snad dostačující aby jí manžel uvěřil a udělal si s otcem pořádek. Takže prostě říct, že nechtěla dělat peklo v rodině, že si myslela, že to dědka časem přestane bavit, ale že už holt překročil mez, kdy by se to dalo považovat za vtip, tak proto to řeší až teď.

Mata69
18. prosince • 0:12

Dasa52: ženská v jednatřiceti letech není schopna odpálkovat dotěrnýho tchána, taky mi to hlava nebere. Ještě to píše tak, že když on jí někde zatlačí do tmavýho kouta a vojede jí, tak asi bude taky držet...Nechápu to.

Babaloo55
18. prosince • 0:04

Také máme mobily, na které jde ledacos nahrát, že.

Dasa63
18. prosince • 0:01

ty články si musí někdo vymýšlet, to není možné, aby bylo tolik debilních ženských, mluvících česky.

Syda1949
17. prosince • 21:59

Měla by se pochlapit a před tchánem ty jeho zprávy přečíst. Reakce manžela nemusí být ta správná, co když mu táta řekne, že si o to říkala a on se postaví na jeho stranu i to se někdy stává. Asi z toho nebude jednoduchá cesta ven. Ještě možná nastražit pastičku....

Mata69
17. prosince • 21:36

No hlavně nemlčet. A rozhodně bych to manželovi řekla. Měla ho zarazit hned ze začátku, když jí řekl, že u nich v rodině je všechno všech. Jestli tchán taky manželku půjčuje celému příbuzenstvu...No, nezarazila to, musí teď. I když to pro manžela (syna) nebo tchýni nebude příjemné. Špatnost ale nedělá přeci ona, ale ten tchán. A on se baví, baví se jejím strachem, jejími rozpaky a tím, že není schopna mu odseknout. Lidi si k nám dovolí jen to, co jim dovolíme sami. Ona to dovolila a tak se k ní podle toho chová.

Rambíša
17. prosince • 21:20

Měla to říct a utnout hned na začátku,takto si pan tchán myslí,že ona se ho bojí(a je to tak),a že nic neřekne,ani když se na ni jednoho dne vrhne.Tchán je úplně vedle z toho,že se k němu tak přiblížila vhodná oběť,že si je jistý,že dosáhne dřív nebo později svého.Je to podobné,jako týraná žena.Možná bude muset zorganizovat představení,jakože budou někde s tchánem sami,on se na ní vrhne-nevydrží to,ale někde budou schováni svědci(kamera),která to zdokumentuje a pak teprve začne tóčo...

mambule
17. prosince • 20:33

Sydo, to by paní nesměla být u rodinných obědů paralyzována strachem. Zkusila bych to řešit s manželem, s tím, že se tchán zbláznil teprve nedávno. Nemusí vědět, že se to táhne už léta, protože skutečně se měla manželovi svěřit dřív.
Anebo se na policii obrátit bez předchozího varování. Kdyby šel podařený tchán k výslechu, byla by to pro něj možná taková lekce, že by se vzpamatoval.

Syda1949
17. prosince • 19:19

Co třeba zkusit ony smsky přečíst u rodinného oběda s vysvětlením, že si nějaký úchyl sehnal její číslo a teď ji obtěžuje, takže se v pondělí obrátí na policii.

Doporučujeme

Články odjinud