TEREZA (42): Můj bývalý manžel mi dělá problémy v práci i mezi kamarády

8 komentářů

SandraN
19. února • 16:45

Zažila jsem totéž, mužova rodina o mně roztroubila různé ošklivé věci, drbům každý rád popřeje sluchu, hodně se toho ke mně doneslo a já byla nešťastná a v první chvíli schopná se odstěhovat co nejdál, abych světu radši zmizela z očí. Je fakt, že mé dospělé děti měly už svůj rozum a žádnou třídní, ale bylo to i tak hodně nepříjemné. Co mě ale šokovalo, byl fakt, že lidi, kteří mě znali jako domácí hospodyňku a neměli možnost vidět mě někde jinde, rádi uvěřili, že lítám okolo, po hospodách a pohybuji se v různé pochybné společnosti. Nakonec nezbylo, než žít dál tak, jak je člověk zvyklý a mlčet a myslet si svoje. Časem se všichni kolem přesvědčili, že uvěřili fantasmagoriím a zase na mě začali koukat normálně. Zejména, když rodina bývalého muže potřebovala pomoc a nakonec jsem byla dobrá i já. Takže jsem už dávno přestala řešit, co kdo o mně povídá - lidi člověka drbou stejně, to nezměním, změnit se dá jen postoj k tomu, a sice zaujmout jednoznačně VLEZTE MI NA ZÁDA A STAREJTE SE RADŠI O SEBE. Některé hlášky se u nás ustálily a my si dneska s dětmi z nich děláme legraci. Na místě Terezy bych se soustředila na jediné - abych nepřišla o děti. Asi bych si došla za nějakou sociální pracovnicí a vylíčila jí tenhle problém. A požádala ji o spolupráci. Kvůli té škole, kvůli těm dětem. A pak ji požádala o zprávu, kterou bych dala učitelkám s tím, až je zase zastaví Váš bývalý, aby mu ji daly přečíst. Tohle na sobě nenechte. Jinak bych kolegyně poslala....může se to tu napsat naplno ...asi ne, že....tam někam daleko...řekla bych jim naučte se taky anglicky a můžete jezdit do ciziny jako já ...pěkně jsem si to užila a nezáviďte....jsem rozvedená a s kým spím, vám všem může být ukradený. Nějaké zamindrákované kokokodáky, co jsou doma pod pantoflem a nikdy by nedokázaly opustit toho svého, i když ho mají plné zuby, radši mlčí a dusí se, než aby to rozetnuly a dovedly žít samostatně dál, se živí drby o těch schopnějších. To mám tedy ráda, a to škoda, že tam u vás nepracuju. To byste měla hned spojence.

farah.farah
19. února • 14:24

No myslím že stalking to ještě není ale pán má už částečně nakročíno. Pánovy jde o to znepříjemnit jí život v podstatě se jí mstí a zíroveň jí tímto částečně ovládá život.on je ten kdo určuje co si o ní lidi myslí (svým způsobem) což mu dává pocit síly. Úplně bych to nezlehčovala že nevšímat si toho a ono to přejde atd......pomluva dokáže člověka zlikvidovat viz současná akce "Me Too" která už položila nejednu známou osobnost aniž by bylo prokázáno že něco skutečně spáchali......... stačí kříčet správným způsobem na správném místě a dav roztrhá i zcela neviného..........Navíc tento typ manipulátorů dokáže být velice přesvědčivý zahraje tu starostlivost na jedničku s hvězdičkou a lidi prostě spíš uvří tomu že je starostlivý otec co se obává o děti a ona není po večerech doma než že by uvřili tomu že pán je v podstatě takový malý psychopatek. Jinak mi ale připadá dost divné že by se do toho učitelka takto vměšovala, pokud na dětech nepozoruje, že by nějak trpěly ebo se zhoršily. V čláku mi chybí informace o tom jak to mají ve vztahu k dětem.předpokládám že dti si on taky bere a že sjou tím pádem v nějakém pravidelném kontaktu......

ruzickaa
19. února • 12:03

Počkal bych až to bývalého přestane bavit a všem bych tvrdila ,že to není pravda co o mě bývalý rozšiřuje opravdový kamarádi vám budou věřit protože vás přece znají a nebudete jim přece lhát a to jeho lhaní vysvětlovat podle toho poznáte pak opravdové kamarády.A když by s tím nepřestával řešila bych to s právníkem .

Elynor
18. února • 22:53

Základ je nenechat se rozhodit a neukazovat slabost. Zásadní chyba je pomluvy vyvracet a vysvětlovat, že to tak ale doopravdy není. To je totiž zcela zbytečné. Lidi vědí, že "není kouře bez ohýnku" a veškeré vysvětlování berou s veeelikou rezervou a stejně mají tendenci nevěřit, naopak čím víc člověk vysvětluje a vyvrací, tím víc je jim podezřelý. Nejlepší je to nechat bejt a počkat, až to dotyčného přestane bavit. Když nebude odezva, nebude mít důvod v tom pokračovat. Ječení do telefonu je samozřejmě právě ta kýžená odpověď, které se chtěl pán dočkat a patrně ho to povzbudilo a ukázalo mu, že to působí, a že s tím má úspěch. Takže nezbývá než se obrnit a řeči ignorovat. Vůbec na ně nereagovat. Ať si plácá triko jak chce, nezájem. Další možnosti jsou buď oplatit mu to, ale to je pod důstojnost, to bych se takhle nesnižovala, nebo to dát k soudu a žádat spravedlnost. Ale tam je to slovo proti slovu. Tyhle věci se prakticky nedají prokázat. Vždycky může říct, že neřekl žádnou nepravdu a že byl někým jistě špatně pochopen. Navíc nelze dokázat, že se něco nestalo - že paní nespala s šéfem nebo že je po večerech doma a ne na frejích. Pravděpodobně by paní nic nevysoudila, akorát by měla ještě větší "popularitu". No a že mu při rozvodu neublížila, to taky nemusí být tak docela jasné. Rozvod málokdy proběhne bez toho, že by se neubližovalo, byť je snaha o maximální slušnost.

Zaz
18. února • 20:07

Zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Kolegyně Věrka je dobrá slepice, která si neumí nechat věci pro sebe, to je radost mít takové spolupracovnice...že si žádná neřekla, kdoví kde je pravda. Co je to za pedagožky,věří otci, proč se nenápadně nezeptají dětí, když jim z očí koukaly jasné pochybnosti směrem k matce. Co je to za přátelé, jak se museli rozhodnout, s kým se budou dál vídat. Pokud by ex nepřestal, tak řešit s právníkem.

Mata69
18. února • 18:55

Podat trestní oznámení, možná mu dojde, že prostě nemůže vykládat co chce a kde chce.

monada
18. února • 16:55

Omlouvám se skáče mi PC je tam napsáno , že se rozešli , že se odcizili. To je teda pádný důvod k rozvodu.

monada
18. února • 16:53

Zas článek ona chudáček. Bývalý jí pomlouvá. Tak za prvé není napsáno proč se rozvedli. Za další bere si bývalý děti pravidelně i třeba mimo domluvené termíny, kupuje jim věci co potřebují nebo jen jim koupí něco pro radost?Jinak v práci jsem se nekamarádila s kolegyněmi pouze jsem se snažila s nima vycházet . Měla jsem to jednodušší žádného šéfa jsem neměla . Byla jsem prodavačka pak zástupce vedoucí a pak i vedoucí . Ženské jsou potvůrky pomlouvačné. Jinak bych práci neměnila proč. Vyříkala bych si to s nima , že ať říká jim její bývalý cokoli je to jejich věc pokud mu věří . Já bych jim řekla , že mě je to úplně jedno co si myslí. Bývalému bych rovnou v klidu řekla pokud s tím nepřestane tak ho budu žalovat za pomluvy . A ve škole také bych informovala třídní co se děje ,že jen naoko má zájem o děti a jejich prospěch hlavním cílem je aby mě poškodil.
A když si to vezmeme tak pomluva je to nejhorší co může být . Lidé jsou tak důvěřiví , že uvěří všemu málokdy se najde člověk a do očí dotyčnému řekne a jak to víš , že děti jsou samy doma, že spala s šéfem tys ji viděl?
Hezký den

Doporučujeme

Články odjinud