Tereza Maxová splní první vánoční přání již ve čtvrtek 17.listopadu!

Tereza Maxová splní první letošní vánoční přání dětem z dětských domovů a to ve čtvrtek 17.11.2005 v 10:30 hodin v prostorách nákupního centra Metropole Zličín, v rámci charitativní akce Hvězda plná přání. Při plnění dětských přání můžete také zastihnout další významné osobností. 26.11. přijde děti podpořit Vlasta Horváth a Maxim Turbulenc, 16.12. pak Iva Fruhlingová a Libor Bouček a také v průběhu projektu sparťanští fotbalisté. Těšíme se i na Vás!!

„HVĚZDA PLNÁ PŘÁNÍ“ je charitativní akce Nadace Terezy Maxové, jejímž cílem je splnění vánočních přání dětem z dětských domovů. Tato akce probíhá za podpory a ve spolupráci s Metropolí Zličín v prostorách tohoto centra ve dnech 18. 11. – 18. 12. 2005.

V loňském roce bylo splněno 842 přání dětem z 25 dětských domovů nebo pěstounských rodin. Doufáme, že v tomto roce budou souhrnné výsledky ještě lepší.

Co je to za akci? „Hvězda plná přání“ je nová podoba již tradiční charitativní vánoční akce (jako např. „Strom splněných přání“ ve Vinohradském pavilonu a další ...), jejímž cílem je splnění vánočních přání dětí z dětských domovů. V obchodním centru Metropole Zličín se koná letos již potřetí.

Kdo je pořadatelem této akce? Organizátorem této akce je Nadace Terezy Maxové. Akce však probíhá v úzké spolupráci s nákupním a zábavním centrem Metropole Zličín. Nadace Terezy Maxové a Metropole Zličín se v rámci pořádání této akce považují za partnery a spolupořadatele.

Co je hlavní myšlenkou, smyslem této akce? Hlavní myšlenkou akce je dát opuštěným dětem zažít pocit, že nejsou ve skutečnosti sami. Je spousta, byť pro ně cizích, lidí, jímž není osud dětí bez rodičů lhostejný. Tyto děti, tak jako všechny děti ostatní vyrůstající běžně v rodinách, dostanou dárečky, které si přály. Splnění dětských přání posílí jejich pocit důvěry v tento svět a může hojit vnitřní pocity křivdy dítěte, jež ještě plně nerozumí všem příčinám a důsledkům svého, tak odlišného, osudu.

Kdy a kde akce probíhá? Akce probíhá v prostoru nákupního a zábavního centra Metropole Zličín od 18. 11. do 18.12. 2005 a to vždy od 10.00 do 20.00 hod.

Jaký má celá akce vlastní průběh? Dárce si vybere přání, jež je ochoten splnit, které pak koupí, zabalí a (do jednoho týdne od výběru přání) předá pracovníkům akce. Dárky jsou postupně shromažďovány, tříděny a připravovány k předání dětem, jež proběhne v dopoledních hodinách na místě 18. 12. 2005.

Z kolika přání si může dárce vybrat? Výběr je dostatečný - dárce si může vybrat ze stovek přání. Toto určité množství přání se neustále doplňuje o přání dalších dětí, pokud jsou nějaká již uspokojena – tzn. vybrána a zakoupena.

Kolik dětí bude tedy nakonec obdarováno? Konečný počet obdarovaných dětí a jejich splněných přání záleží výhradně na počtu dárců, na jejich vůli, ochotě a pocitu sounáležitosti – takže dětem držíme palce, aby se takových lidí s dobrým srdcem nalezlo co nejvíce.

Je možné přispět i jinak, než koupí konkrétního dárku? Ano, libovolným finančním příspěvkem, který poslouží k dokoupení nesplněných přání.

Děkujeme, že našemu snažení dáváte konkrétní smysl!

Zdroj: Nadace Terezy Maxové

Doporučujeme

Články odjinud