Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč

10. 7. 2015
Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč | Zdroj: Ondřej Košík
Rebarbora neboli reveň si v kuchyni výborně rozumí s jahodami. Zkuste tuto kombinaci třeba v lahodném koláči.

Jahodovo-rebarborový koláč

6 porcí - příprava: 70 minut + chlazení

TĚSTO:

  • 750 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 230 g másla

NÁPLŇ:

  • 500 g rebarbory
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce šťávy z pomeranče
  • čerstvá pomerančová kůra
  • 100 g krupicového cukru

NA DOKONČENÍ:

  • 2 žloutky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a máslo tak, aby vznikly hrudky. Přidejte 80 ml studené vody a míchejte, až se těsto spojí. Nemělo by se lepit. Rozdělte ho na 2 díly, zabalte do fólie a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

Smíchejte nakrájenou rebarboru a jahody s bramborovým škrobem, šťávou a kůrou z pomeranče a cukrem.] Odpočinutá těsta vyválejte, jeden díl vložte do vymazané formy, z druhého vykrojte hvězdičky.

Těsto ve formě naplňte směsí a ozdobte hvězdičkami. Vrchní těsto potřete vyšlehanými žloutky se smetanou. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova 45 až 50 minut.


Recept vyšel v časopise [[https://www.facebook.com/casopisFOOD?fref=ts

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Příští dny vás zastihnou v dobré psychické pohodě, což bude podpořeno i skvělou fyzickou formou. Dnes se však ještě budete potýkat s určitými problémy, které si bohužel z valné části…

Nejčtenější články