Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč

10. 7. 2015
Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč | Zdroj: Ondřej Košík
Rebarbora neboli reveň si v kuchyni výborně rozumí s jahodami. Zkuste tuto kombinaci třeba v lahodném koláči.

Jahodovo-rebarborový koláč

6 porcí - příprava: 70 minut + chlazení

TĚSTO:

  • 750 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 230 g másla

NÁPLŇ:

  • 500 g rebarbory
  • 500 g jahod
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce šťávy z pomeranče
  • čerstvá pomerančová kůra
  • 100 g krupicového cukru

NA DOKONČENÍ:

  • 2 žloutky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

V míse smíchejte mouku, sůl, cukr a máslo tak, aby vznikly hrudky. Přidejte 80 ml studené vody a míchejte, až se těsto spojí. Nemělo by se lepit. Rozdělte ho na 2 díly, zabalte do fólie a dejte alespoň na 1 hodinu do ledničky.

Smíchejte nakrájenou rebarboru a jahody s bramborovým škrobem, šťávou a kůrou z pomeranče a cukrem.] Odpočinutá těsta vyválejte, jeden díl vložte do vymazané formy, z druhého vykrojte hvězdičky.

Těsto ve formě naplňte směsí a ozdobte hvězdičkami. Vrchní těsto potřete vyšlehanými žloutky se smetanou. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova 45 až 50 minut.


Recept vyšel v časopise [[https://www.facebook.com/casopisFOOD?fref=ts

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Váš miláček ovládne společnost svým neodolatelným šarmem. Na jednu stranu vám to bude lichotit, na druhou vám to přidělá vrásky na čele. Vypadá to, že zájem o jeho přízeň mu dělá dobře až…

Nejčtenější články