Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou

31. 7. 2015
Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou | Zdroj: Ondřej Košík
Rebarbora je oblíbená pro svoji nakyslou chuť, která je při sladkém pečení nenahraditelná. Upečte si o víkendu klasický drobenkový koláč podle našeho receptu.

Rebarborový koláč s drobenkou

6 porcí - příprava: 40 minut

NÁPLŇ:

  • 750 g rebarbory
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce krupicového cukru

DROBENKA:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 150 g másla + na vymazání

Troubu předehřejte na 225 °C. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky 1 až 2 cm dlouhé. Smíchejte s bramborovým škrobem, skořicí a cukrem.

Pak vsypte do máslem vymazané formy na koláč, zasypte drobenkou smíchanou z vloček, mouky, cukru a másla a pečte v troubě dozlatova, asi 20 minut.

Koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Kritizovat okolí byste měli jen ve chvíli, kdy jste si jisti, že sami nemáte máslo na hlavě. Pokud máte o práci svého kolegy nebo partnera v podnikání pochybnosti, tak to řešte v klidu a…

Nejčtenější články