Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou

31. 7. 2015
Tip na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou | Zdroj: Ondřej Košík
Rebarbora je oblíbená pro svoji nakyslou chuť, která je při sladkém pečení nenahraditelná. Upečte si o víkendu klasický drobenkový koláč podle našeho receptu.

Rebarborový koláč s drobenkou

6 porcí - příprava: 40 minut

NÁPLŇ:

  • 750 g rebarbory
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička skořice
  • 4 lžíce krupicového cukru

DROBENKA:

  • 200 g ovesných vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 60 g třtinového cukru
  • 150 g másla + na vymazání

Troubu předehřejte na 225 °C. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na špalíčky 1 až 2 cm dlouhé. Smíchejte s bramborovým škrobem, skořicí a cukrem.

Pak vsypte do máslem vymazané formy na koláč, zasypte drobenkou smíchanou z vloček, mouky, cukru a másla a pečte v troubě dozlatova, asi 20 minut.

Koláč můžete servírovat s vanilkovou zmrzlinou.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Pokud máte v plánu důležité jednání, které by mělo být završeno smlouvou, vsaďte právě na dnešní den. Spřízněný Merkur se může parádně vyznamenat. Pozor na období od 16. hodiny, kdy tento…

Nejčtenější články

Články odjinud