Tip na zajímavou knihu: Jak utéct času? Neberte svůj věk příliš vážně

Tip na zajímavou knihu: Jak utéct času? Neberte svůj věk příliš vážně

Jak utéct času? Přesně takovou otázku si položil spisovatel Bruce Grierson při sepisování osobních zkušeností devadesátileté sportovkyně. Každý z nás nerad stárne. Chce být zdravější a šťastnější. Toho si je vědom i Bruce Grierson, proto vám prozradí tajemství sportovkyně, která bere svůj věk pouze jako nesmyslné číslo.

Kniha „Jak utéct času?“ pojednává o fascinujícím a motivujícím příběhu Olgy Kotelkové. I přes svůj pokročilý věk se účastní atletických závodů seniorů, ve kterých nemá konkurenci. Ve své kategorii nemá žádnou soupeřku, a proto závodí s muži. Ani oni jí však nedokáží vzdorovat. S přehledem je poráží.

Místo důchodu si užívá světových rekordů

Možná byste si mysleli, že se v 90 letech musí žena zákonitě dívat pouze na televizi, vyšívat nebo plést. Jestliže se však člověk cítí zdravý, pak i ve vyšším věku může dokazovat, že se hranice lidských možností mohou neustále posouvat. Olga Kotelková nejprve závodila v běhu, postupně přidala i skok daleký, vrh koulí nebo golf. Nezávodí ale od dětství. Sportu podlehla až v pozdním věku. Přesto má na kontě téměř 30 světových rekordů.

Autor knihy Bruce Grierson se rozhodl prozkoumat veškeré detaily Olžina života. Zjišťoval její stravovací či spací návyky, nechal otestovat její DNA předními světovými odborníky, a podíval se tak nejen na její genetickou výbavu, ale také na její vztah k životu.

Inspirujících příběhů je více

Příběh Olgy Kotelkové ale není ojedinělý. Kniha „Život bez hranic“ vypráví o Chrissie Wellingtonové, která zvítězila ve třiceti nejtěžších triatlonech na světě a získala několik světových rekordů. V knize „Zrozeni k běhu“ se pak můžete dočíst o Christopherovi McDougallovi, který se vzepřel osudu. I přes bolesti, injekce a střídání nejmodernějších běžeckých bot běžel v extrémních podmínkách jen v sandálech po rozpálených kaňonech v Mexiku.

Chcete i vy znát tajemství zdravého života a vitálního těla v pokročilém věku? Pak si přečtěte knihu „Jak utéct času?“. Fascinující příběh o aktivním stárnutí nejen pro seniory vás naprosto pohltí. Bezpochyby jej přečtete jedním dechem a bude vás motivovat k lepšímu stylu života. A kdo ví, třeba svůj důchodový věk okořeníte několika světovými rekordy.

  • *Knihu můžete zakoupit zde! **

Doporučujeme

Články odjinud