Zdroj: Fotoarchiv parku

Zdroj: Fotoarchiv parku

Na stavbu Allianz Areny padlo skoro milion kostiček Zdroj: Fotoarchiv parku
Vodní atrakce vás skvěle osvěží Zdroj: Fotoarchiv parku
 Zdroj: Fotoarchiv parku
Miniland, svět zmenšený v měřítku 1:20 Zdroj: Fotoarchiv parku
23
Fotogalerie

Tipy na zábavní parky, kde budou (nejen) děti nadšené!

Přemýšlíte, jak oslavit se svými ratolestmi den dětí? Nebo jen hledáte místo, kde se vaši potomci pořádné vyřádí, pobaví a třeba se i něco přiučí? Máme pro vás tipy na 3 úžasné parky, u nás i u německých sousedů, které nadchnou celou rodinu…

Legoland – úžasný svět kostiček pro malé i velké

Milují ho snad všechny děti. Nesmrtelná pestrobarevná stavebnice Lego - rozvíjí fantazii miliónu dětí po celém světě už spousty let. A tak pokud se vydáte právě do světa plného Lega, nemůže zklamat žádné dítko. A věřte, že i vy se neubráníte alespoň obdivu nad zručností a fantazií stavitelů vystavených exponátů.

Německý Legoland se rozprostírá u bavorského Günzburgu. Jedná se tak o ideální cíl pro víkendový výlet či krátkou rodinnou dovolenou. Park letos začíná svou již 11 sezónu a je rozdělen na 8 tematických oblastí s více než 50 atrakcemi a show. Rozsáhlé modely z více než 50 milionů kostiček Lego se nachází na území velikosti 27 fotbalových hřišť.

Hned za vstupem do parku najdete užasný Miniland. Svět zmenšený v měřítku 1:20 a celý z kostiček vás bude určitě fascinovat. Nacházejí se zde zmenšeniny z Berlína, Frankfurtu, Hamburku, mnichovského letiště nebo Allianz Areny, na jejíž stavbu padl skoro milion kostiček. Obdivovat můžete i romantický zámek Neuschwannstein nebo slavné Benátky.

Pokud máte rádi adrenalin, nezapomeňte vyzkoušet horskou dráhu, na níž pojedete rychlostí 60 kilometrů za hodinu nebo loňskou novinku Flying Ninjago, která vás doslova vynese do vzduchu. Užijete si turbulentní manévry a obraty ve výšce 22 m.

Můžete se zastavit také v továrně na známé kostičky, nebo v podvodním světě Atlantida. Zde můžete při procházce podvodním tunelem obdivovat živé žraloky, rejnoky a další exotické ryby. Lze se vydat i na expedici do hluboké exotické džungle na trase Indiana Jonese. Vezme vás na ní loď plující popředu i pozadu deštným pralesem i jeskyněmi, přičemž nakonec účastníky výpravy čeká 12 metrový vodopád. Hlavně v parných letních dnech tuto atrakci velmi oceníte. Suchý totiž nezůstane nikdo.:-)

Letos připravil park pro návštěvníky dvě zásadní novinky - nově otevřenou atrakci Tempel X-pedition v Říši faraonů a také Rytířský hrad v přilehlém Feriendorfu. Tempel X-pedition je indoorová atrakce, kde se mladí objevitelé vydají po stopách faraonova pokladu. Tato nová část areálu zabírá plochu 6000 metrů čtverečních a jedná se tak o největší rozšíření parku od doby jeho otevření v roce 2002.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Dobré rady:

  • Pokud se chcete vyhnout davům lidí a dlouhým frontám při čekání na jednotlivé atrakce, určitě si vaši návštěvu dobře naplánujte. A pokud je to možné, vydejte se tam jindy než v období víkendů, prázdnin a německých svátků – termíny lehko zjistíte na internetu.
  • Pokud opravdu nesnášíte čekání, můžete si přikoupit tzv. Express Pass, díky kterému se na atrakce dostanete přednostně a ušetříte spoustu času.
  • Chcete-li si svůj výlet opravdu užít bez stresu a zvládnout vše, co tenhle úžasný park nabízí, doporučujeme si na jeho prohlídku vyhradit dva dny. Po celodenní zábavě určitě padne na všechny únava a nocleh přijde určitě vhod. Autem je to z Prahy do Günburgu okolo 450 km. Takže dobře promyslete, zda zvládnete takovou vzdálenost ujet tam i zpět v jeden den.

Ubytovat se můžete v těsné blízkosti Legolandu. Například v apartmánech ve stylu starověkého Egypta nebo pirátů. Ale počítejte s tím, že ceny nejsou úplně nízké.

  • Vstupné do Legolandu stojí pro dospělého (od 12 ti let) 39,50 Euro. Pro děti od 3-11 let 35 Euro. A všechny atrakce již máte v ceně. Pokud si ale vstupenky koupíte přes internet a třeba i na přesné datum, můžete ušetřit až 25%. Více na www.legoland.de

Tip: Pokud se nechcete nebo nemůžete vydat do Legolandu na vlastní pěst, není problém si vybrat z nabídek cestovních kanceláří, které do parku pořádají jednodenní zájezdy. Cestovka Neckermann navíc připravuje ve spolupráci s parkem na 15. června speciální program s názvem Český den. Pro zájemce jsou připraveny různé prohlídky, například do Minilandu či továrny na Lego s českým překladem.

Mirakulum - místo plné her, kde se nejen dětské fantazii meze nekladou.

Jedinečný naučně-zábavný park, který najdete v Milovicích nad Labem, se inspiroval v zahraničí a pro své návštěvníky připravil atrakce, které ocení ti nejmenší i jejich rodiče. Jsou jimi mimo jiné kouzelný hrad s katakombami, obří pískoviště, přírodní bludiště, kontaktní zoo či lanové centrum.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Park Mirakulum je sice otevřený necelý rok, ale má opravdu co nabídnout. A stále přichází s novými a novými atrakcemi. Řada dětí i dospělých již letos ocenila spoustu novinek, které se v Mirakulu objevily přes zimu. Park byl rozšířen o lesní naučnou stezku na nynějších více než 10 hektarů.

Vyrostly také nové herní prvky a délka podzemních chodeb dosahuje už téměř 0,5 kilometru! Přibyly koše na laně s ručním pohonem, rozšířilo se celé lanové centrum. Při hezkém počasí jistě oceníte také nově dokončené terasovité zahrady s nádhernými místy pro rodinné piknikování. Pokud zapomeňte deku, nezoufejte, i na to tady myslí a rádi vám ji zapůjčí.

Otevírací doba: Park Mirakulum je otevřen denně od úterý do neděle, od 10:00 do 17:00 (v letních měsících do 19:00).

Tip: O víkendu 1. a 2. června zde proběhne zajímavý program - Dětský víkend s tančícími psy, rytířským kláním, kouzelníky i Heidi Janků. Vedle několika desítek unikátních atrakcí na všechny čeká řada dárků a překvapení a samozřejmě pestrý živý program.

Ten poběží v sobotu 1. června i v neděli 2. června vždy od 10:00 do 19:00 a potěší všechny děti i dospělé. Vstupné na dětský víkend zůstává stejné jako každý víkend - 150 Kč za osobu, rodinné vstupné (2+2) za 500 Kč, děti do 90 cm výšky mají vstup zdarma.

Více informací na www.mirakulum.cz.

Šťastná země – ráj pro děti v Českém ráji

Největší přírodní zábavní dětský areál s obrovským množstvím atrakcí, které jsou však citlivé vůči životnímu prostředí, vznikl v roce 2004 a během své existence si získal množství stálých návštěvníků. Najdete ho v obci Radvánovice, v těsné blízkosti zámku Hrubá Skála či zříceniny hradu Trosky.

Park dostal své jméno právem. V krásném prostředí Českého ráje, budou vaše děti opravdu šťastné. Čekají tu na vás nejenom originální programy podpořené množstvím doprovodných aktivit, ale také dřevěný hrad, trpasličí vesnička, houpačky, prolézačky, či pískové rýžoviště s pravými českými granátky, a také oblíbené vzduchové trampolíny. Těšit se můžete i na prožitkový Geopark. Naučnou stezku, která je pojata velmi netradičně a je plná dobrodružství a poznání.

Ani zde nijak nezahálí a snaží se park stále rozšiřovat o nové a zajímavé atrakce. Mezi novinky roku 2013 patří vylepšená vodní klouzačka z vyhlídky, aquazorbing, nové lanové prvky a keltská vesnička.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Tip: V sobotu 1., 8. a 15. června jsou pro návštěvníky připravené tvůrčí dílny a soutěže. Vstupné je stejné jako ve dnech bez programu - 80 Kč/osoba. 22. 6. se zde koná „Jahodový den". Čekají na vás jahodové soutěže, jahodové dobroty a další.

Otevírací doba: 20. 4. - 29. 9. denně od 9.00 do 19.00 hodin, o prázdninách až do 20.00 hodin.

Výše vstupného do areálu (mimo akcí) je 80 Kč za 1 osobu (děti, dospělí, důchodci). Vstupné platí v celém areálu (všechny herní prvky, trampolíny) včetně Geoparku.

Podrobnější informace a aktuální program akcí naleznete na stránkách www.stastnazeme.cz

Doporučujeme

Články odjinud