Brendan Fraser si zahrál obézního učitele Foto: Profimedia
Herec musel hodně ztloustnout Foto: Profimedia
V devadesátkách byl idolem Foto: Profimedia
Půvabnou herečku byste nepoznaly Foto: Profimedia
16
Fotogalerie

Tlouštík, zrůda či bezdomovec: Hvězdy, které se kvůli roli změnily k nepoznání

Sláva není zadarmo. Své o tom vědí herci, kteří jsou schopni pro roli obětovat hodně. Třeba radikálně změnit vzhled. Pro tyto hvězdy byla proměna skutečnou výzvou a některé z nich si za svůj výkon zaslouženě odnesly ocenění.

Brendan Fraser

Někdejší idol dívčích srdcí z Mumie se vrátil na výsluní slávy coby obézní homosexuální učitel s psychickými problémy ve filmu Velryba. Kvůli této roli musel přibrat desítky kilogramů a zhostil se jí tak věrohodně, že divákům naskakovala husí kůže. Žádný div, že si letos za svůj herecký výkon vysloužil Oscara. Svůj triumf doslova oplakal a k slzám dojal při proslovu i kolegy.

Jaké róby vynesly celebrity letos na Oscary? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 6

Charlize Theron

Patří bezesporu mezi nejkrásnější hollywoodské herečky a muži jí padají k nohám. Ve filmu Zrůda je ale svým vzhledem spíš odpuzovala. Zahrála si tam totiž sériovou vražedkyni, která na konci osmdesátých let zavraždila na území Floridy sedm mužů. Maskéři se na herečce pěkně vyřádili a odvedli tak dobrou práci, že byla od skutečné vražedkyně téměř k nerozeznání. I Charlize si ale na proměně dala záležet a během příprav přibrala patnáct kilo.

Pokračování 3 / 6

Demi Moore

Vlasy jsou pro ženy v showbyznysu velmi důležité a je jen hrstka hereček, které jsou ochotné se jich vzdát kvůli roli. Mezi ně patří sexbomba Demi Moore. V roce 1997 si pro snímek G. I. Jane oholila hlavu a všichni ji pro tak odvážný krok obdivovali. Její nejmladší dcera Tallulah Willis se dokonce později nechala filmem inspirovat a po vzoru mámy šla sama dohola.

Pokračování 4 / 6

Cate Blanchett

Krásná herečka se kvůli roli proměnila už tolikrát, že si to snad skutečně užívá. Změna barvy vlasů je přitom to nejmenší. Kromě toho, že šla v thrilleru Nebe úplně dohola, tak pro ni byla největší výzvou mužská postava. Ve filmu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana si zahrála samotného slavného zpěváka a ve snímku Manifesto si střihla rovnou třináct rolí, přičemž jednou z postav byl bezdomovec.

Pokračování 5 / 6

Václav Neužil

Jeho bujnou kštici by mu mohl kdekdo závidět. Když ale natáčel životopisný snímek Zátopek, tak musela jít dolů. Proslulý běžec měl totiž vlasů opravdu málo a na sklonku života téměř žádné. Holou hlavu tak herec ukázal na premiéře pohádky Hodinářův učeň, kde měl skoro celý večer nasazenou čepici. Vlasy mu naštěstí dorostly a za herecký výkon získal Českého lva.

Pokračování 6 / 6

Chris Hemsworth

Většinou herci musejí výrazně ztloustnout, hollywoodský svalovec Chris Hemsworth to měl ale přesně naopak. Kvůli roli vyhladovělého námořníka, kterého si zahrál v dobrodružném filmu V srdci moře, výrazně zhubl. Přiznal, že se mu to podařilo jen díky drastickým dietám, které rozhodně nikomu nedoporučil. Naštěstí se brzy dostal zpátky do formy.

Doporučujeme

Články odjinud