To nejhorší of Salon Cimrman

To nejhorší of Salon Cimrman

Již v úterý 23. listopadu seženete na stáncích druhé album z trojdílné série rozhlasových nahrávek Salonu Cimrman. Jedná se o záznam Českého rozhlasu z roku 2000.

V představení To nejhorší of Salon Cimrman účinkují Jiří Šebánek, Miloň Čepelka, Karel Bartoníček, Martin Zákravský a Ondřej Suchý, hudbu k představení složil Karel Velebný. Na stáncích toto album bude k dostání za 99 Kč.

První titul z kolekce, CD Cimršantán aneb Exkurze do Kabaretu Járy Cimrmana, je na stáncích již od 9. listopadu, poslední z trojice, Jára Cimrman - Čech nebo Rakušan?, se objeví 14. prosince. Celý komplet je tedy ideálním vánočním dárkem pro každého milovníka tvorby génia Járy Cimrmana.

Všechna tři představení jsou dílem spolku Salon Cimrman, jehož představení můžete znát i z televizních obrazovek. Tento spolek vznikl již v roce 1980, u zrodu tehdy stáli cimrmanologové Jiří Šebánek, který dal kdysi Cimrmanovi jméno a přišel s nápadem pořádat cimrmanologické semináře a dnes již nežijící hudebník Karel Velebný (alias Dr. Evžen Hedvábný).

A právě v jeho domku byl v roce 1966 učiněn legendární nález truhly s rukopisy do té doby naprosto neznámého génia Járy Cimrmana. 19. prosince 1998, po devítileté pauze, obnovil Salon Cimrman svou činnost v Šémanovicích na Kokořínsku. První představení, které tehdy Salon Cimrman uvedl, byl právě Cimršantán aneb Exkurze do Kabaretu Járy Cimrmana, který je i prvním diskem ze série, kterou nyní můžete exkluzivně získat.

ČTĚTE TAKÉ: Vypasované sako - základ šatníku!



STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud