To nejlepší z vepřového: Segedín a bůčková roláda

3. 3. 2017
To nejlepší z vepřového: Segedín a bůčková roláda
Seznamte se se segedínským gulášem provoněným zauzeným bokem, naučte se, jak zarolovat šťavnatou roládu nebo naplnit kotletu zelím. A jaké přílohy se hodí k vepříkovi? Jednoznačně domácí knedlíky, chléb, pečené brambory nebo pyré. Co o nich říkají šéfkuchaři, které oslovil časopis F.O.O.D.?

Segedínský guláš

Foodstylista Štěpán Vašák: „Segedínský guláš zjemníte smetanou a knedlíky můžete udělat i bez masa.“ Recepty najdete zde.

Bůčková roláda s nádivkou

Lukáš Zach, kuchař a zahradník: „Do nádivky se nebojte dát více česneku, vypeče se do masa. Kdyby byla nádivka řidší, můžete ji zahustit strouhankou.“ Recepty najdete zde.

Kotlety plněné kysaným zelím

David Skokan, foodstylista: „Cibulí nemusíte šetřit, zvláště při opékání brambor. Jen dejte pozor, ať příliš nezhnědne, jídlo by zhořklo.“ Recepty najdete zde.

Vepřový ořech s mrkvovým pyré

Jiří Hilgart doporučuje vepřový ořech s mrkvovým pyré aneb jídlo, které se snadno stane slavnostním pokrmem. Recepty najdete zde.

Steak nemusí být jen z hovězího! Jak ho připravit?

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Nic se nestane, když dočasně přerušíte aktivity, které vám dělají radost. Uděláte-li to ve prospěch rodiny nebo studijních či pracovních výsledků, tak se vám to mnohonásobně vrátí. Život…

Nejčtenější články