Tom Hanks se cítí v ohrožení

Tom Hanks se cítí v ohrožení

Rozporuplné reakce, které vzbudil filmový přepis románu Dana Browna Šifra mistra Leonarda, a zejména otevřený odpor k dílu ze strany církevních kruhů, vyděsil představitele hlavní role Toma Hankse. Údajně natolik, že herec, jenž oslaví 9. července padesátiny, se obává o svůj život.

„Strachuje se, že na něj fyzicky zaútočí fanatičtí věřící,“ prozradili britskému deníku Sun lidé z Hanksova nejbližšího okolí. Proto dvojnásobný držitel prestižního Oscara za nejlepší herecký výkon patřičně posílil svou ochranku, která jeho, manželku i obě děti střeží nepřetržitě čtyřiadvacet hodin denně. „Existuje-li jen náznak hrozby,“ řekl novinářům jeden z Tomových důvěrných přátel, „bylo by nezodpovědné, kdyby preventivně neučinil náležitá opatření.“ Na druhé straně však pro umělce, který je údajně z matčiny strany spřízněn s legendárním Abrahamem Lincolnem, mělo natáčení i pozitivní přínos.

Za bohatý porost hlavy, jímž se pyšnil v roli renomovaného amerického kryptologa Roberta Langdona, vděčí zázračné pilulce pro vzrůst vlasů zvané Propecia. Sám Hanks to nepřímo přiznal v rozhovoru pro časopis Entertainment Weekly, když uvedl, že během práce na Šifře mistra Leonarda úzce spolupracoval s chemiky zabývajícími se vývojem preparátů posilujících růst vlasů. (Plus)

Doporučujeme

Články odjinud