Tomáš Vorel junior nepodléhá iluzím

Tomáš Vorel junior nepodléhá iluzím

S Jirkou Mádlem si Tomáš Vorel mladší (22) zahrál v jednom z českých divácky nejúspěšnějších filmů Gympl nezvedeného studenta, který pomalovává domy, chodí za školu, mluví sprostě a kouří. Jako takového kluka s dlouhými vlnitými vlasy ho angažoval jeho tatínek, režisér Tomáš Vorel. Nyní je ale docela nakrátko.

Když se křtilo DVD k filmu Gympl, stálo to mladého Tomáše vrkoče, které mu ostříhali kmotři.

"Vlasy si vždycky zkracuju ve dvouletých cyklech, kdy se nechám ostříhat dohola a pak ty vlasy nechám dva roky zase růst. A zase dohola... Teď mi to zatím nevyšlo, protože táta chtěl, abych je kvůli propagaci filmu měl takové jako v Gymplu. Do premiéry nestříhat! řekl mi. A pak zase do křtu. Tak teď už konečně padla a já jsem si je mohl nechat zkrátit," svěřil se Tomáš Vorel junior Korzu.

Odmítá seriál Po maturitě šel studovat Vysokou školu ekonomickou. "Teď jsem v druháku a začínám si na školu zvykat," říká. "Zjišťuji, jak to na výšce chodí, ale že by mě to bavilo, se říct nedá. Rozhodně tam nemluvíme sprostě. To bylo jen ve filmu, normálně jsem docela slušnej kluk." Svým hereckým výkonem v Gymplu zaujal. A proto také dostal nabídku zahrát si v jednom televizním seriálu. "Tu roli jsem odmítl, jsem totiž realista,"dodává Tomáš. "Vím, že jde o chvíli slávy a co pak? Řekl jsem si, že raději dodělám vysokou školu, abych měl nějakou kvalifikaci, než abych podlehl iluzím."

V metru už na něj tak neukazují Popularita filmu Gympl ho ale přece jen zasáhla. "I když mě vidělo dost lidí, rozhodně si nemyslím, že jsem nějak populární. Něco jiného je Jirka Mádl, ten hraje hodně a má takový obličej, který si každý pamatuje.

Mne poznávali lidé hlavně podle těch vlasů. Jakmile jsem je shodil, je to něco jiného. Už na mě tolik v metru neukazují a neříkají: To je ten zlobivej kluk z Gymplu," usmívá se budoucí inženýr ekonom.

Popisky k foto: 1-5 Křest prvního DVD Blue Ray s filmem Gympl a Tomáš Vorel jr.

Doporučujeme

Články odjinud