TOP 10 hitů LUCIE: Který máte nejradši?

TOP 10 hitů LUCIE: Který máte nejradši?

Kapela Lucie po letech opět oblažuje své fanoušky živými koncerty. Po veleúspěšných vystoupeních v Plzni, Brně a Bratislavě ji čeká závěr malé tour ve velkém stylu v pátek 1. července v pražském Edenu. Připomeňme si nejúspěšnější hity kapely.

Černí Andělé

Jedna z nejkontroverznějších skladeb kapely. Vznikla už v osmdesátých letech, ale objevila se až na desce In The Sky v roce 1991. Text je jakousi nepsanou hymnou všech milovníků sexu, který je v písni opěvován.

Medvídek

O sedm let později Lucie zase šokovala, tentokrát s písní Medvídek, která se zabývá drogovou tématikou. Píseň natolik pobouřila veřejné mínění, že ji dokonce některé televize odmítaly vysílat.

Panic

Že umí být i slušní hoši, dokázali pánové z Lucie písničkou Panic. Tu na desce Větší než malé množství lásky zpívá svým podmanivým hlasem Robert Kodym, kterého při poslechu jistě nejedna fanynka toužila jeho břímě zbavit.

Pohyby

V tomto songu se Lucie pustila víc do elektroniky a rozhodně to nebylo na škodu. Zajímavý byl i klip, který zaujal především tím, že si v něm střihla roli topmodelka tereza Maxová.

Sen

Sen je jedna z mála písní, kde hudbu netvořili členové kapely. Skládání se ujal známý muzikant Ivan Král, hudbu pak otextovali společně Koller, Kodym a Dvořák. V písni navíc zahostovala zpěvačka Lenka Dusilová.

Amerika

Známá skladba ze stejnojmenného filmu s Martinem Dejdarem v hlavní roli je jedna z nejoblíbenějších kapely Lucie. Amerika se objevila na třetím albu kapely s názvem Černý kočky, mokrý žáby.

Šrouby do hlavy

Ani na této skladbě se členové Lucie autorsky nepodíleli, a to dokonce ani na textu. Son z roku 1990 složili bratři Ormovi, text dodal Jan Fišer. Na tom, že se z písně později stal hit, to ale nic nezměnilo.

Chci zas tobě spát

Oblíbený ploužák z diskoték našeho mládí a přesto kvalitní hit – to je píseň chci zas v tobě spát, kterou pro změnu složil Oskar Petr. Původně vznikla pro sólový projekt Davida Kollera, nakonec ji do svého repertoáru zařadila Lucie.

Zkamenělý dítě

Ruku na srdce – dávaly vám texty jako „Slyšíš mluvit zvony, levitovat slony“ nebo „Vycpanej lev pije moji krev“ nějaký smysl? Zřejmě ani Lucie už dneska neví, co tím tehdy básník chtěl říct, na popularitě nesrozumitelné verše ale hitu neubraly.

Kengi

Úvodní skladba z alba Větší než malé množství lásky zněla díky bubínkům a dalším africkým nástrojům exoticky a voněla dálkami a dobrodružstvím. A když David Koller svým specifickým hlasem zazpíval „Kengi, Kengi, Kengi, cucám tě jako hašlerku“, většina žen si jistě přála být právě tou hašlerkou.

Doporučujeme

Články odjinud