Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

29. 11. 2017
Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?
Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček – poctivé a z čistě domácích produktů, bez umělých přísad. Takové jídlo si ale můžete udělat i dnes, stačí vyzkoušet naše recepty!

Taštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí: 1 balení listového těsta, rozváleného, 1 žloutek na potření

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, na něj položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

O schůzku narychlo vás požádá člověk, kterému nedokážete nic odepřít. Nepůjde ovšem o nic osobního, spíš vás dostane do rozpaků nabídkou, kterou by žádný rozumně uvažující jedinec…

Nejčtenější články