Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?

29. 11. 2017
Tradiční recepty: Co se jedlo za první republiky?
Když se řekne "prvorepublikové recepty", většině z nás se jistě vybaví pokrmy našich babiček – poctivé a z čistě domácích produktů, bez umělých přísad. Takové jídlo si ale můžete udělat i dnes, stačí vyzkoušet naše recepty!

Taštičky z listového těsta plněné sýrovou pěnou

na 6 porcí: 1 balení listového těsta, rozváleného, 1 žloutek na potření

Z těsta vykrájíme formičkou o průměru 7 cm kolečka, u poloviny z nich vykrojíme středy, aby zůstal asi 1 cm okraj. Plná kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, na něj položíme jedno vykrojené kolečko a v troubě předehřáté na 180 °C upečeme dozlatova. Vychladlé plníme různými druhy sýrové pěny.

Témata článku:   

Komentáře Zobrazit celou diskuzi

Přečtěte si také

Horoskopy

Na miláčka vám nezbývá víc času kvůli povinnostem, jež považujete za neodkladné. Vaše láska se bude tvářit utrápeně, ale nedovolí si cokoli říct. Rychle by vám mělo dojít, že nad vaším…

Nejčtenější články