12
Fotogalerie

Trapas na trůnu: Britská královna se stala terčem šprýmařů

Letošní rok je pro Velkou Británii zásadní. Královna Alžběta totiž slaví 90. narozeniny, a to hned několikrát. Na její počest o víkendu proběhla přehlídka královských vojsk, kam královna dorazila v outfitu, který řeší celý svět.

Když jste mediálně známá osobnost a slavíte narozeniny, které sledují miliardy lidí, musíte být s výběrem šatů opatrní. Je třeba si položit pár základních otázek: Budou mi šaty slušet? Budou ladit s mým doprovodem? Jsou vhodné pro tuto příležitost? A hlavně – Nebudu vypadat jako zelená obrazovka používaná při tvorbě speciálních filmových efektů? Zdá se, že na poslední otázku královna Alžběta zřejmě zapomněla.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Na slavnostní přehlídku totiž dorazila v kostýmku a kloboučku tak sytě neonově zelené barvy, až oči přecházely. Pravda, královna byla nepřehlédnutelná, vtipálci po celém světě ale neváhali a okamžitě použili její outfit jako onu již zmíněnou zelenou obrazovku, na kterou se například promítá i počasí.

Vznikla tak parodie na řetězec fastfoodů Burger King, když z královny udělali Burger Queen, ve vtípcích se objevily i kapely Queen nebo Sex Pistols se svým heslem Punk’s Not Dead. Na outfitu se promítlo i umění slavného britského streetartisty Banskyho, galaxie z Hvězdných válek, Hodor z Hry o trůny, nebo se připomněl starý spor o to, zda šaty na obrázku jsou černo-modré nebo bílo-zlaté.

Těžko říct, zda má královna dostatečný smysl pro humor, aby se nad vtípky pobavila, je ale jisté, že příště už nad svým vycházkovým outfitem bude přemýšlet lépe.

Doporučujeme

Články odjinud