Trápí vás často vaginální mykózy?

Vaginální mykózu prodělají alespoň jednou za život tři čtvrtiny všech žen. Tento zánět pochvy způsobují kvasinky rodu Candida. Na léčbu akutních vaginálních mykóz jsou běžně používány léky a prostředky – tzv. antimykotika. Mnoha ženám se však mykózy včetně velmi nepříjemných potíží i po této léčbě neustále vracejí. V takovém případě je třeba organizmu pomoci, aby se onemocnění už pokud možno neopakovalo.

VHODNÉ ŘEŠENÍ – PODPŮRNÁ LÉČBA WOBENZYMEM

Nově to potvrzují výsledky projektu „Ověření účinnosti Wobenzymu v komplexní léčbě opakovaných vaginálních mykóz“, kterého se zúčastnilo 7 ambulantních gynekologických pracovišť v ČR. Po dobu dvou let bylo sledováno 62 žen (od 18 do 48 let). Výsledky byly vyhodnoceny datovým centrem Institutu klinické a experimentální medicíny IKEM v Praze.

Co trápilo pacientky nejvíce?

  • svědění (95% všech žen)
  • výtok (93%)
  • pálení (66%)
  • bolest při pohlavním styku (53%)
  • bolest při močení (40%)
  • Jak byly léčeny?

    Na začátku mykózy 4krát i více za rok V roce před zahájením léčby Wobenzymem měl největší počet sledovaných pacientek – 48 žen – mykózu 4krát. Šest žen ji prodělalo 5krát, pět žen 6krát. Po jedné pacientce ze sledovaného souboru 62 žen mělo mykózu 7krát, 8krát a 9krát.

    Zlepšení u všech Ve sledovaném období 12 měsíců po zahájení léčby Wobenzymem zůstalo 39 pacientek (63% ze všech) zcela bez mykóz.

    17 pacientek (27,4%) mělo mykózu pouze jednou, 4 ženy (6,4%) dvakrát a 2 ženy (3,2%) třikrát.

    U všech sledovaných pacientek došlo v roce po zahájení podpůrné léčby Wobenzymem ke zlepšení – tj. snížení počtu opakovaných mykóz.

    Více informací získáte na: www.wobenzym.cz

    Wobenzym je tradičním lékem z přírodních zdrojů k vnitřnímu užití. Pečlivě pročtěte příbalovou informaci. Při těhotenství a v průběhu kojení vždy konzultujte užívání Wobenzymu s lékařem.

    Doporučujeme

    Články odjinud