Trápí vás padání vlasů v zimě: Pomůže vám kolagen

Trápí vás padání vlasů v zimě: Pomůže vám kolagen

Podzim je u konce a přichází zima. Obě období jsou poměrně náročná jak z hlediska celkového zdraví, tak i z pohledu takových vlasů. Oproti letnímu období, kdy se jim dostávalo sluníčka a tepla, nemají potřebný komfort. To samozřejmě souvisí i s tím, že dochází k jejich častějšímu vypadávání. O vlasy je zapotřebí se pravidelně a pořádně starat.

Hodně důležité je hlavně dodávání těch správných látek. Jednou ze základních je bezesporu kolagen. Právě na něj byste měli vsadit. Že toho o kolagenu a jeho pozitivních účincích na vlasy moc nevíte? Pak jste na správné adrese. My se na ně zaměříme mnohem podrobněji s tím, že poradíme, jaký kolagen se skutečně vyplatí.

Proč vlasy potřebují kolagen?

Vztah kolagenu a vlasů je velmi úzký. V první řadě je třeba charakterizovat samotné vlasy. Možná je to k nevíře, ale jedná se fakticky o mrtvé buňky, které vyrůstají z pokožky. Přesto si vlasy velmi hýčkáme, jelikož jsou nedílnou součástí našeho vzhledu. Jak vypadají, záleží na jejich struktuře. Primárně jsou vlasy tvořeny keratinem, a to až z 95 %. Jedná se fakticky o elastickou bílkovinu. Spolu s ní tvoří vlasy ještě voda, melanin, různé minerály a aminokyseliny či stopové prvky. Kvalita vlasů závisí právě hodně na keratinu. Jinak se vlasy liší zejména strukturou, barvou a také pevností. Jediný ukazatel je ale pro veškeré vlasy společný. Potřebují dostatek živin. Právě tady je nezbytný keratin. Zhruba 100 000 vlasových folikulů, jež máme na hlavě, si bere živiny přímo z krve prostřednictvím krevních vlásečnic. Vlasy vyžadují velké množství aminokyselin. Samotný kolagen jich obsahuje celkem 19, takže si dokážete představit, jak je pro kvalitu vlasů důležitý. A to nelze zapomenout ani na jeho úlohu v udržování krásných nehtů a pokožky.     

Co je kolagen a jak vzniká?

Kolagen představuje esenciální bílkovinu, která má primárně spojovat buňky. V podstatě se jedná o jakési přirozené lepidlo. Lze říct, že kolagen na vlasy, kůži a další části lidského těla působí jako elixír mládí. Ostatně typický je především pro mladého člověka. Stačí se podívat na pokožku, vlasy a vzhled mladších lidí všeobecně. Lidský organismus se dlouho dokáže kolagenem samozásobit, ne však napořád. Po 25. roce života už se každým dalším rokem tvoří o 1 - 1,5 % kolagenu méně. Už kolem čtyřicátého roku věku se nám kolagenu z hlediska vlastní tvorby nedostává. To se projevuje hned v několika ohledech. Jednak dochází k opotřebování pohybového aparátu a jednak stárne pokožka. Zapomenout nelze ani na pigmentové skvrny, lámavé nehty nebo vznik vrásek. A vlasy? Snadno a často se lámou, znatelně řídnou a dochází k jejich štěpení. Jde zkrátka poznat, že jim správná výživa hodně chybí.

Účinky kolagenu na vlasy

Určitě není od věci vědět, jak přesně vlastně kolagen na vlasy účinkuje. Vlasy podobně jako nehty mají stejný embryonální základ. Z toho důvodu je jejich kvalita ovlivněna několika faktory. Mezi ty patří dostatečné množství vitamínů, železa či správná hladina hormonů. Neméně důležitý je pochopitelně přísun kolagenu. Jak ale najít takový, který by vám skutečně dokázal pomoct a dodat vašim vlasům i dalším částem organismu potřebné látky? Vcelku jednoduše.

Tři základní pilíře volby správného kolagenu

Výběr kolagenu nejprve trochu zjednodušíme v tom, že uvedeme tři základní předpoklady pro jeho správnou volbu. Kolagen musí být především:

  • naprosto přirozený, biologický a svou skladbou nejbližší kolagenu vytvářenému přímo tělem,
  • čistý, bez jakýchkoli konzervantů a ochucovadel,
  • vyrobený z vysoce jakostních surovin.

Český kolagen vysoké kvality

Efektivní pomoc při vypadávání vlasů a při obnově jejich kvality zajistí pouze jakostní kolagen. Na trhu najdete spousty produktů, nicméně musíte jít po kvalitě. Nejlepší je bezesporu neochucený mořský kolagen. Určitě si nenechte výrobci namluvit, že je lepší třeba malinový nebo jiný kolagen. Jakékoli látky dokážou v negativním slova smyslu narušit strukturu fragmentů kolagenu, jež jsou velmi křehké. Ideální je samozřejmě vsadit na časem i zákazníky prověřenou českou značku. Výbornou volbu představuje Inca Collagen, který je vyroben v České republice z mořských ryb té nejvyšší kvality. Tato značka kolagenu je jedničkou na trhu již po dlouhá léta. Důkazem budiž například více než 100 000 spokojených zákazníků. Za jeho výrobou stojí samozřejmě specialisté. Samozřejmostí jsou u tohoto kolagenu také ověřené účinky. Studie je jednoznačně potvrdily. Dokáže efektivně zpomalit stárnutí a hydratuje pleť. Kolagen zmiňované značky je hydrolyzovaný třísložkový v práškové podobě.      

Ožijí nejen vaše vlasy

Výhod využívání kolagenu je poměrně hodně. O mnohých jasně vypovídá krátký příběh paní Radky.

Český kolagen prostě funguje, říká paní Radka (50)

Kolagen mi domů přinesla kamarádka. Několikrát jsem mezi řečí utrousila, že mi padají vlasy a šíleně se lámou. Slibovala už dlouho, že má pro mě efektivní řešení. Tím se stal Inca Collagen. Byla jsem poučena, že ho musím využívat každý den, nicméně ani to mě neodradilo. Trochu jsem se jen pozastavila u toho, že kolagen nemá nějakou lepší chuť, třeba ovocnou. Iva mi ale říkala, že pokud chci opravdovou kvalitu a výsledky, na ovocné chutě mám zapomenout. Po nějakých dvou týdnech se mě kolegyně ptali, jestli nemám nějakého milence. Myslela jsem si, že jen lichotí. Sama jsem si ale postupně všímala, že na hřebenu mi zůstává stále méně vlasů. Padání vlasů na podzim se stalo minulostí. Vypadají také mnohem zdravěji. Jsou lesklejší a samozřejmě se zvětšil i jejich objem. Inca Collagenu jsem prostě z hlediska jeho účinků přišla na chuť. Po měsíci jsem si udělal audit vlastního vzhledu a zmenšily se mi i vrásky, kvalita nehtů šla také nahoru. Prostě mi pomohl a doporučila bych jej každému.          

Slova paní Radky zní určitě skvěle. Ostatně, vyzkoušejte Inca Collagen a přesvědčte se sami!

Zdroj obrázku: VALUA STUDIO / Shutterstock.com

Doporučujeme

Články odjinud