Trápí vás tmavá kůže na loktech, kolenou či v podpaží? Takto se jí zbavíte

Trápí vás tmavá kůže na loktech, kolenou či v podpaží? Takto se jí zbavíte

Stává se vám, že se vám kůže na loktech či kolenou zbarví dohněda a okolí se vás pak často ptá, co to máte za modřiny? Samozřejmě nejde o zranění, ale o defekt pokožky, který můžete odstranit snadno dostupnými ingrediencemi, jež naleznete doma. Jak na to?

Citronová šťáva

Není novinkou, že citronová šťáva má bělicí vlastnosti. Potírejte si proto lokty denně šťávou z citronu a nechte alespoň na tři hodiny zaschnout, aby se šťáva pořádně vsákla, poté opláchněte vodou. Opakujte každý den, dokud vám lokty nezesvětlají, což by mělo být během dvou až tří týdnů. Pak stačí pouze dvakrát až třikrát týdně. Nezapomínejte ale na to, že citron vysušuje, a tak po každém použití namažte lokty vazelínou nebo kvalitním tělovým mlékem.

Pokračování 2 / 5

Mléko a jedlá soda

Kombinace mléka a jedlé sody také dokáže zázraky. Mléko obsahuje kyselinu mléčnou, která redukuje množství melaninu v kůži, a jedlá soda zase slouží jako přírodní peeling a zbaví vás mrtvých kožních buněk. Z mléka a sody vytvořte hustou pastu a tou si každý den lokty masírujte, abyste dosáhla co nejlepších výsledků.

Pokračování 3 / 5

Smetana a kurkuma

Pokud máte tmavší odstín pleti, je pro vás tento recept ideální. Kupte si smetanu a vařte ji tak dlouho, dokud se nezačne srážet. Přimíchejte do ní polovinu lžičky kurkumy, trochu hrubé mouky a vytvořte hustou pastu. Nanášejte ji krouživými pohyby na lokty a po chvíli ji smyjte. Počítejte ale s tím, že kurkuma má barvicí účinky a může vaši kůži nabarvit do lehce žluto-oranžova, barva se však za několik dní smyje.

Pokračování 4 / 5

Jogurt s octem

V jogurtu je obsažená kyselina mléčná, v octu zase kyselina octová a obě mají schopnost zesvětlovat kůži. Smíchejte proto jednu lžičku jogurtu s jednou lžičkou octa a míchejte tak dlouho, dokud nebudete mít pastu. Touto směsí pak krouživými pohyby potírejte oba lokty a nechte dvacet minut působit. Nakonec opláchněte a natřete tělovým mlékem.

Pokračování 5 / 5

Pravidelný peeling

Pokud nechcete řešit tmavě zabarvené lokty či kolena opakovaně, dbejte na pravidelný peeling. Když odstraníte mrtvé kožní buňky, kůže zesvětlí. Hodně pomůže také drsnější žínka. Peeling můžete buď zakoupit v drogérii, nebo si ho snadno vyrobit doma z olivového oleje a krystalového cukru. Použít můžete i kokosový či mandlový olej.

Doporučujeme

Články odjinud